Acasă Politic Analist: Dodon face tot posibilul ca Moldova să revină sub poala Rusiei

Analist: Dodon face tot posibilul ca Moldova să revină sub poala Rusiei

1

Comentatorul politic Nicolae Negru a explicat semnificațiile discursurilor lui Igor Dodon și Ion Chicu cu ocazia zilei de 27 august într-un interviu pentru Europa Liberă, transmite Știri.md.

Întrebat despre recunoașterea internațională a Republicii Moldova, Nicolae Negru spune că Dodon vorbește de ultimii 100 de ani, de exemplu, că pentru prima oară în ultimii 100 de ani Moldova se bucură de cea mai largă recunoaștere internațională, însă în perioada mandatului său a fost foarte izolată, e foarte izolată Republica Moldova.

Potrivit comentatorului politic, Dodon regretă destrămarea URSS-ului, calificând-o drept cea mai mare catastrofă a secolului trecut.

„Mai cu seamă că dl Dodon și partidul pe care îl conduce fac tot posibilul ca Republica Moldova să revină din nou sub poala Rusiei, de fapt, e un statut de vasal al lui Putin.
Și l-a asumat Dodon benevol și când el vorbește de recunoaștere națională, parcă în acțiunile sale nu se observă lucrul acesta, dimpotrivă, dacă luăm călătoriile lui, absoluta majoritate au fost efectuate la Moscova, unde a stat în anticamera lui Putin să aștepte întâlnirea cu el”, susține analistul.

Totodată, Nicolae Negru a comentat una dintre ultimele declarații ale președintelui Igor Dodon, atunci când a afirmat că susține o politică externă echilibrată, iar sugerând că Moldova nu va deveni membru al Uniunii Europene, care nu este pregătită să se extindă.

„Asta face parte din această strategie sau din această tactică a politicii externe echilibrate, de fapt, ca Republica Moldova să nu se apropie de Uniunea Europeană, să stea pe un teren neutru, cum zice el, ca la momentul potrivit Rusia s-o înșface, atunci când va fi pregătită Rusia, fiindcă acum totuși e într-o situație mai grea, legată și de prețurile la petrol, și în relațiile cu Ucraina încă nu s-a clarificat în totalitate, iată și Belarus, problema Belarusului apare, de aceea încă o povară ca Republica Moldova ar fi foarte dificilă pentru Moscova și pentru Putin.
Ceea ce face Dodon, e ca Republica Moldova să nu intre în Uniunea Europeană, să nu se afle sub protecția NATO, de exemplu, din punctul de vedere al securității și apărării, dar să fie complet dezgolită, să fie în afara zidurilor Uniunii Europene, ca la momentul potrivit Putin să ne înșface.
Asta e funcția lui Dodon, asta el vrea și asta el le insuflă cetățenilor Republicii Moldova, că nu trebuie să facem eforturi, pentru că Uniunea Europeană nu are de gând să ne primească. Mai sunt și alții care spun asta, dar cu alte scopuri decât Dodon”, susține Nicolae Negru.

știri.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.