Acasă Politic DOC// Liderul AUR are interdicție de intrare în Moldova pentru încă cinci...

DOC// Liderul AUR are interdicție de intrare în Moldova pentru încă cinci ani

0

Preşedintele AUR din România, George Simion, a fost interzis în Republica Moldova pentru încă cinci ani. Informația a fost confirmată de reprezentanții Inspectoratului General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne.

Inspectoratul General pentru Migrație a declarat pentru NM că de la începutul războiului din proximitate a luat măsura asiguratorie de declarare ca indezirabili în cazul a 98 de străini, transmite SafeNews.md cu referire la newsmaker.md.

„În Republica Moldova, străinii pot fi declarate persoane indezirabile dacă aceștia au desfășurat, desfășoară ori există indicii temeinice în privința acestora că intenționează să desfășoare activități de natură să pună în pericol securitatea națională sau ordinea publică”, a menționat Inspectoratul.

De asemenea, în privința lui George Simion, Inspectoratul a menționat că „a emis o decizie de prelungire a termenului declarării străinului ca persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, pe un termen de încă cinci ani”.

„Autoritatea competentă a Republicii Moldova a informat autoritățile din România despre decizia adoptată. Actualmente, Inspectoratul General pentru Migrație se află într-un litigiu cu cetățeanul român care a contestat în instanță măsura impusă”, a precizat Inspectoratul.

Recent, premierul român, Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD), a anunțat că va cere prim-miniștrilor Ucrainei și Republicii Moldova să explice motivele pentru care preşedintele AUR, George Simion, are interdicţie de a intra în aceste două ţări. Potrivit News.ro, Ciolacu a spus că are acces la informație, însă nu ar avea posibilitatea să o facă publică. „Ei sunt furnizori de informație”, a comunicat oficialul român cu referire la premierii din Ucraina și Moldova.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.