Acasă Istorii din spatele culisei PING-PONG de acuzații pe arena politică! Cavcaliuc vine cu o reacție la...

PING-PONG de acuzații pe arena politică! Cavcaliuc vine cu o reacție la acuzațiile aduse de Usatîi: ”Un prostălan, un turist și un balabol”

0

După ce Renato Usatîi a declarat că fostul șef adjunct al IGP deține 50% dintr-un apartament la București, pe care nu l-a indicat în declarația de avere, ultimul a venit cu o reacție. Astfel, în cadrul unui briefing de presă, Cavcaliuc a povestit că nu ar fi indicat apartamentul din București, dar și alte imobile sau contul bancar legal pe care le deține acolo, pentru că ar fi pregătit o capcană acestui prostănac. Mai mult, la rândul său, Cavcaliuc a venit cu acuzații către Usatîi, că acesta face parte dintr-o grupare criminală organizată care pe lângă delapidările de zeci de milioane din bugetul de stat, ar fi creat și o proprie structură de filaj.

Liderul PACE îl acuză pe Usatîi că a comandat filarea mai multor funcționari și demnitari, începând cu președintele Curții de Apel, a continuat cu lideri de partid, angajați CEC și chiar unul din conducătorii SIS. Toate materialele obținute, Usatîi le-ar folosi pentru a șantaja sau pentru a deține materiale compromițătoare la o anumită etapă.

O altă acuzație gravă este faptul că, conform lui Cavcaliuc, Usatîi ar lucra la comanda și în interesul altor state. Mai mult, liderul PACE declară că atunci când edilul de Bălți spunea că merge în Dubai pentru a se vaccina, defapt avea întâlniri conspirative cu un funcționar de rang înalt al serviciilor secrete a altui stat. Acolo ar fi primit indicații ce trebuie să facă, cum să acționeze, pe cine să documenteze și cui să întindă capcane. 

Liderul PACE a anunțat că toate informațiile deținute vor fi transmise organelor de drept pentru a le verifica și pentru a se lua măsuri.

Cât despre faptul că ar deține 50% dintr-un apartament la București, pe care nu l-a indicat în declarația de avere, Cavcaliuc a declarat că ar fi făcut-o intenționat.

Nu am indicat apartamentul din București, alte imobile sau contul bancar legal pe care le dețin acolo, pentru că am pregătit o capcană acestui prostănac, să-l documentez și să vedem cu cine comunică din serviciile secrete”, a menționat Cavcaliuc.

Conform liderului PACE, informația a fost transmisă chiar prin unul din apropiații lui Usatîi, cu adresa acolo unde Cavcaliuc este pus la evidență.

Polițist de carieră fiind, este prost să gândești că eu aș fi putut tăinui un apartament care este scris pe mine și unde sunt eu pus la evidență. Acest lucru a fost făcut conștient pentru a-l deconspira pe Usatîi și relațiile sale cu serviciile secrete ale altor state.

Liderul PACE a prezentat și un document în care se arată că în ziua când a prezentat declarația de avere la CEC, a pregătit și a doua declarație, unde a indicat apartamentul din București, iar în prezent încă are timp pentru a o prezenta la CEC.

Precizăm că juriștii lui Renato Usatîi ar fi sesizat astăzi Procuratura Generală și Autoritatea Națională de Integritate pentru verificarea „averii ilegale” a liderului „PACE”, Gheorghe Cavcaliuc. Potrivit acestora, fostul șef adjunct al IGP deține 50% dintr-un apartament la București, pe care nu l-a indicat în declarația de avere.

Liderul „Partidului Nostru” a mai solicitat Procuraturii să verifice cum au ajuns banii în România pentru procurarea acestui apartament și care este proveniența banilor.

„Cavcaliuc a cumpărat acest apartament imediat ce Plahotniuc a fugit din țară în 2019”, a mai spus Usatîi.

Totodată, Usatîi a declarat că Gheorghe Cavcaliuc este „unealta” lui Igor Dodon și participă cu partidul „PACE” la alegerile parlamentare pentru a denigra concurenții Comuniștilor și Socialiștilor.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.