Acasă Articol comercial Acte românești – află pe justconsult.md cum le perfectezi și ce preț...

Acte românești – află pe justconsult.md cum le perfectezi și ce preț au Ⓟ

0

Acte românești – ce preț au? Este cea mai frecventă întrebare ce apare la persoanele care au redobândit cetățenia română și intenționează să-și perfecteze acte românești. Pe site-ul justconsult.md am acumulat informații despre perfectare, cost și taxe pentru cele mai solicitate acte românești.   

După ce ai depus jurământ de credință față de România și ai obținut certificat de cetățenie român, următorul pas obligatoriu este transcrierea actelor de stare civilă. Această procedură presupune transferul datelor din certificat de naștere moldovenesc sau din certificat de căsătorie moldovenesc în certificate românești.   

În urma transcrierii vei obține acte românești – certificat de naștere român și certificat de căsătorie român. 

Certificat de naștere și de căsătorie românesc – cost  

Răspunzând la întrebarea ce preț vei plăti pentru certificat de naștere sau certificat de căsătorie românesc – pentru transcrierea actelor la Consulate nu sunt percepute taxe. Dacă vei opta pentru transcrierea actelor în România, unele Oficii Stare Civilă au fost instituite taxe pentru transcriere. De exemplu, la Iași taxa pentru transcriere este de 45 RON, la care se adaugă 13 RON taxa procesare dosar. Pentru a depune dosar în România vei mai suporta cheltuielile de transport tur-retur.   

Totuși, birocrația legată de pregătirea dosarului și dificultatea obținerii unei programări face ca mulți cetățeni să apeleze la ajutorul unor companii juridice din domeniu. De exemplu, pentru a transcrie certificate de stare civilă la primăria București Sector 1 trebuie să ai o programare prealabilă care se face o singură dată pe lună – pe data de 15, pentru luna următoare, pe site-ul oficial al Primăriei și care se epuizează extrem de rapid.   

Celelalte primării au stabilite condiții specifice de depunere a actelor de stare civilă pentru transcriere. Astfel, unele primării au implementat sistemul de programare online, altele – nu. De asemenea, în unele primării este posibil de depus pentru transcriere mai multe acte concomitent, în altele – nu.   

JustConsult ajută moldovenii cu cetățenie română să-și perfecteze acte românești legal și rapid. Poți solicita ajutorul JustConsult pentru transcrierea certificatului de naștere și căsătorie românești sau pentru aplicarea mențiunilor (divorț, deces).   

Pașaport român ce preț are?   

În România perfectarea unui pașaport român este la preț de 258 de RON (echivalentul a 59 de euro). Preț pașaport român (pașaport simplu electronic) pentru copii minori cu vârsta sub 12 ani este de 234 de RON (echivalentul a 50 de euro).   

Mai poate fi perfectat și un pașaport simplu temporar, care are o valabilitate de un an și se eliberează la urgență pentru motive întemeiate. Pentru pașaport român simplu temporar taxa de stat este de 96 de RON (echivalentul a 20 de euro). Dacă vei alege să perfectezi pașaport român în cadrul Serviciului public comunitar pentru eliberarea și evidența pașapoartelor simple, vei mai avea cheltuieli de transport tur-retur și pentru deplasare în localitate. Costul biletului tur-retur din Chișinău până în cele mai apropiate orașe – Iași, Vaslui sau Galați este în jur de 700 de lei.   

Important! Pentru perfectarea unui pașaport românesc vei avea nevoie obligatoriu de o programare online în prealabil. Asigură-te că nu vei face un drum în zădar până în România.   

Buletin român – cost de perfectare   

În cazul perfectării unui buletin român costul reiese din situația și necesitatea solicitantului. În România, taxa de stat pentru perfectare buletin românesc este de 7 RON, iar actul se eliberează în 45 de zile lucrătoare.    

Dificultatea în procesul de obținere a unui buletin român este că este necesar să ai viză de domiciliu în România. În cazul în care nu ai domiciliu în România, urmează să identifici persoana care va accepta să te ia la evidență în spațiul său locativ. Pentru a depune cererea de perfectare vei mai avea nevoie de programare online și să prezinți dovada achitării taxei de stat.   

Primul buletin de identitate românesc poate fi perfectat doar în România, cu prezență personală. Respectiv, la cheltuieli se adaugă costul transportului tur-retur.   

Pentru că la depunerea cererii nu se comunică o dată exactă când va fi gata documentul, ci doar un termen estimativ de 45 de zile, va trebui să revii în România pentru a-ți ridica documentul. Ține cont de faptul că pentru transport vei mai achita o dată în cazul în care buletinul tău nu este gata.   

Cât costă preschimbarea permisului de conducere moldovenesc în românesc?  

Cheltuielile pe care le vei suporta vor include taxa impusă de către statul român pentru perfectarea permisului propriu zis, taxa pentru perfectarea fișei medicale, precum și costurile de deplasare în România ca să depui cererea și, mai târziu, să-ți ridici documentul perfectat.   

Taxele nu sunt atât de mari ca să devină o povară. Iată de ce, problema financiară nu trebuie să te împiedice în procesul de perfectare a permisului de conducere. Mai ales că, odată ce ai un carnet auto eliberat de statul român, obții o serie de avantaje. Acesta este valabil în toate țările membre ale Uniunii Europene, unde ai posibilitatea să te angajezi legal, în calitate de conducător auto, în funcție de categoria și atestate profesionale pe care le posezi.   

Deci, să facem un calcul. Taxa pentru preschimbarea peremistului de conducere moldovenesc în românesc este de 89 de RON, echivalentul a circa 18 euro.  

Pentru controlul medical și obținerea fișei medicale la o clinică autorizată din România vei mai achita între 100 – 250 de RON sau între 25 – 100 de euro, în funcție de unitatea autorizată și categoria pe care o soliciți.   

Înafara taxei obligatorii care trebuie achitate la preschimbarea permisului de conducere moldovenesc în românesc, vei suporta și niște cheltuieli de transport până în România. Biletul pentru o călătorie cu autobuzul spre București, din gară, vei achita 1200 de lei tur/retur.

Ține cont că vei face cel puțin 2 drumuri în România – pentru a depune cererea și pentru a-ți ridica permisul perfectat. În cazul în care nu vei reuși însă să treci toți medicii și să depui cererea într-o  zi, vei mai avea nevoie de cazare sau vei mai face un drum suplimentar.   

Pentru a urgenta eliberarea permisului românesc vei mai achita la Consulatul moldovenesc din Iași sau București taxa specială de verificare a autenticității, care este de 35 de euro. Dacă ai domiciliu românesc în altă localitate – pentru urgentare vei merge până la Iași sau București și vei suporta suplimentar cost de transport tur-retur.   

De ce să apelezi la JustConsult pentru a obține acte românești?  

JustConsult oferă servicii de perfectare a actelor românești doar legal, iar toate actele sunt în deplină siguranță cu noi. Prețurile la serviciile oferite de companie sunt transparente și corecte.   

Scrie-ne un mesaj pe pagina justconsult.md, iar un consultant în acte românești îți va explica procedura și te va ghida privind costul pe care îl vei achita pentru orice act ai nevoie.   

Ai garanția executării tuturor obligațiilor de către companie prin semnarea unui contract de prestări-servicii.   

  • Verificăm și pregătim dosarul pentru transcrierea actelor;  
  • Primești bon fiscal pentru toate serviciile solicitate;  
  • Efectuăm în prealabil programarea online pentru perfectarea actelor românești;  
  • Depui mai multe acte pentru transcriere concomitent;  
  • Te asistăm la depunere;  
  • Îți asigurăm transport tur-retur în România – Iași, Vaslui, București, Galați ș.a.;  
  • Ridicăm și îți livrăm actele românești acasă, în Moldova.  

Pentru a beneficia de serviciile JustConsult – transcrierea acte de stare civilă în România – Primăria București, Iași, Vaslui, Galați sau la Consulate scrie-ne datele tale în formularul de pe justconsult.md și te contactăm în scurt timp.  

Poți solicita o consultație gratuită la numărul de telefon 022 10 50 80.   

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.