Acasă Politic Deputat PAS, despre moțiunea împotriva lui Dumbrăveanu: A dat-o în bară

Deputat PAS, despre moțiunea împotriva lui Dumbrăveanu: A dat-o în bară

0

Moțiunea simplă adresată ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, va fi un test privind demiterea întregului Cabinet de miniștri. Despre acest lucru a vorbit deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Mihai Popșoi în platoul emisiunii “Ora Expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV.

“Un test pentru demersul nostru de a da jos Guvernul și de a pune alt guvern în loc va fi această moțiune simplă împotriva ministrei Sănătății care a dat-o în bară. La ceea ce avem în sistemul medical cu peste 2 mii de medici infectați, cu medici care trec în lumea celor drepți în fiecare zi. Un test pentru demersurile noastre va fi votarea moțiunii simple împotriva ministrei sănătății care sperăm să aibă loc săptămâna aceasta în Parlament”, a declarat vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova.

Deputatul PAS susține că în situația creată, Partidul Democrat din Moldova are de spus un ultim cuvânt privind votul de neîncredere în raport cu Guvernul Chicu, dar și investirea altui guvern.

Deputatul Platforme DA Igor Munteanu afirmă că poziția Partidului Acțiune și Solidaritate este înțeleasă atâta timp cât există neclarități în privința învestirii unui nou guvern.

“Avem niște riscuri pe care trebuie să le moderăm, să le abordăm în discuții cu Partidul Democrat și cu alte grupuri politice”.

Deși PAS și Platforma DA anunțau despre faptul că luni, 22 iunie, urma să aibă loc o întrevedere cu reprezentanții PDM la tema schimbărilor guvernamentale, cei din urmă au precizat că formațiunea nu a adoptat, în cadrul forurilor sale statutare, nicio decizie privind demiterea actualului Guvern sau instalarea unui guvern nou.

PDM a specificat că este deschis pentru dialog cu toate partidele autentice din Parlament precum PAS, Platforma DA, PSRM, dar nu vede nicio posibilitate de dialog cu Pro Moldova și fracțiunea Partidului Șor.

ipn.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.