Acasă Politic Exact ca în 2018, Maia Sandu cheamă cetățenii în fața monumentului lui...

Exact ca în 2018, Maia Sandu cheamă cetățenii în fața monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt

0

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, cheamă cetățenii miercuri, 26 august, să se adune în fața monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău, la ora 19:00, „pentru a-și aduce aminte de evenimentul de acum doi ani (2018)”, când au protestat față de guvernarea de atunci.

Astfel, lidera PAS invită cetățenii la ora 19:00 să se adune în centrul Capitalei, „pentru a ne aduce aminte de curajul și rezistența oamenilor buni ai acestei țări”.

 „Vă îndemnăm să fim împreună, toți cei care ați fost în acea noapte și cei care nu ați reușit să ajungeți. Să discutăm, să reauzim cântecele din acea seară, să ne aducem aminte cât de importantă este lupta pentru libertate și cât de necesară rămâne și astăzi”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Amintim că, pe 26 august 2018, Piața Marii Adunări Naționale era plină de oameni care veniseră să protesteze împotriva nedreptății și hoției guvernării democraților de atunci, care erau la putere.

„Datorită lor am reușit să alungăm un dictator. În toate timpurile, oamenii buni când se unesc capătă o forță fără margini. Pe 26 august, o mână de oameni buni au rămas să protesteze și noaptea, cu gândul de a sărbători împreună Ziua Independenței. Iar spre dimineață, am fost ridicați cu forța la indicația șefului de atunci al lui Dodon, Plahotniuc. Bătrâni și tineri au fost tărâți pe asfalt, pentru ca Dodon să-și împlinească pofta de stăpân. El se vrea stăpân pe monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, pe Ziua Independenței, pe țară, pe oameni. Noi ne-am opus. Oamenii sunt liberi și Ziua Independenței le aparține tuturor oamenilor”, se mai arată în mesajul Maiei Sandu.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.