Acasă Istorii din spatele culisei Gavrilița: R. Moldova a închis spaţiul aerian la cererea Federaţiei Ruse

Gavrilița: R. Moldova a închis spaţiul aerian la cererea Federaţiei Ruse

0

Într-un interviu oferit în exclusivitate pentru CNN, prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, a condamnat cu fermitate atacul militar al Federaţiei Ruse asupra Ucrainei, a reiterat faptul că R. Moldova este un stat neutru şi a adăugat că Guvernul face tot posibilul pentru a face faţă fluxului de refugiaţi care vin din Ucraina.

Asistăm la o criză umanitară extraordinară. Sunt în jur de 230 mii de ucraineni care au traversat graniţa R. Moldova pentru a se refugia.Fiecare al optulea copil din R. Moldova este acum un refugiat”, susţine Natalia Gavriliţa.

În prima zi a invaziei, Republica Moldova a închis spaţiul aerian.

„Am luat această decizie pentru a respecta spaţiul aerian civil. Am primit o cerere din partea Federaţiei Ruse care indica că ar putea fi o operaţiune militară în vecinătate”, adaugă prim-ministrul.

Cât despre forţele armate ilegale ruseşti care se află pe teritoriul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa spune:

„Avem un format negociator cu regiunea separatistă din Transnistria şi la momentul dat nu vedem semne de implicare a acestor forţe militare. R. Moldova este un stat neutru şi aşteptăm ca fiecare să respecte acest statut”, a conchis Natalia Gavriliţa.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.