Acasă Justiţie Stoianoglo vorbește despre implicarea lui Plahotniuc în dosarul furtului miliardului

Stoianoglo vorbește despre implicarea lui Plahotniuc în dosarul furtului miliardului

0

Procurorul general, Alexandru Stoianoglo a declarat într-un briefing de presă că Vlad Plahotniuc ar fi unul dintre beneficiarii furtului miliardului. Pe numle acestuia vor fi înaintate tei capete noi de acuzare și autoritățile de la Chișinău vor cere extrădarea lui Plahotniuc din SUA pentru a fi tras la răspundere în țară.

„Unul din principalii beneficiari este Vlad Plahotniuc, avem dovezi că el prin intermediul grupului Șor a beneficiat de bani, în total peste 100 mln dolari SUA. Suma a fost dusă spre procurarea unei bănci, a Casei de modă din Chișinău. Totodată, banii erau utilizați în scop personal, pentru cumpărarea unui avion, achitarea curselor charter și altele”, a declarat Stoianoglo.

Procurorul general a precizat că din 2015 se cunoștea că beneficiari ai furtului miliardului erau trei grupuri: Platon, Șor și Filat.

„O perioadă lungă nu au fost publicate rapoartele Kroll. Acum este clar de ce. S-a stabilit că în Kroll-2 se face trimitere încă la un grup de influenți, este vorba de grupul Plahotniuc. În urma unor investigații s-a confirmat activitatea activă a grupului Plahotniuc în furtul miliardului”, a precizat Stoianoglo.

Procurorul General a spus că pe numele lui Vlad Plahotniuc vor fi intentate dosare penale pentru crearea unei organizații criminale, escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.