Acasă Politic Sandu: Alegerile anticipate sunt necesare. Nu se formează o majoritate

Sandu: Alegerile anticipate sunt necesare. Nu se formează o majoritate

0

Preşedintele ales, Maia Sandu, a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că pledează pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate, deoarece în actualul Legislativ nu poate fi formată o majoritate parlamentară care să susțină reformele necesare.

Maia Sandu a specificat că nu va accepta votul socialiștilor pentru un nou Guvern. „Alegerile anticipate sunt singura soluție, iar în Constituție sunt indicate clar metodele de convocare a alegerilor anticipate”, a opinat Sandu, transmite SafeNews.md cu referire la Moldpres

Ea a adăugat că ar urma să aibă o întrevedere cu premierul Ion Chicu. „Este clar pentru noi că acest Guvern trebuie să plece. Până să plece, acest Executiv trebuie să-și îndeplinească funcțiile. Săptămâna trecută am venit cu solicitări, așa încât bugetul pentru 2021 să prevadă suficient sprijin pentru categoriile cele mai afectate din cauza crizei pandemice și economice”, a opinat Sandu.

Aceasta a specificat că va renunța în scurt timp la calitatea de președinte al PAS, iar odată ajunsă la Președinție va tăia costurile de întreținere a edificiilor administrate de această instituție și va căuta o altă utilizare pentru vila de la Condrița.

Președintele ales a anunțat că va lansa în scurt timp discuții cu Federația Rusă în privința prezenței militarilor ruși în regiunea transnistreană.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.