Acasă Justiţie O tânără din Anenii Noi, în judecată: A convins două fete să...

O tânără din Anenii Noi, în judecată: A convins două fete să se prostitueze în Belgia

0

O tânără din Anenii Noi va ajunge pe banca acuzaților, fiind învinuită de înlesnirea practicării prostituției în Belgia, în 2021, de către două fete din Republica Moldova.

Potrivit procurorilor PCCOCS, inculpata, care la momentul infracțiunii avea 19 ani, le-a contactat pe cele două tinere pe o rețea socială.

Suplimentar, ofițerii anti-trafic ai CCTP au depistat că inculpata a dat uneia din fete bani pentru perfectarea pașaportului. Astfel, aceasta a înlesnit practicarea prostituției de către acestea, în Belgia, contra taxei de 200-250 euro/oră. Jumătate din sumă îi revenea „patronului”, ulterior reținut și trimis în judecată de PCCOCS.

Pentru faptele comise, tânăra riscă închisoare de la patru la șapte ani. 

În context, PCCOCS reamintește că, la finele lui 2021, a fost reținut și cetățeanul român sub patronajul căruia victimele prestau serviciile sexuale și care erau determinate de către el să le livreze și cocaină clienților. După trimiterea dosarului în judecată de către procurori, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, l-a condamnat la patru ani cu suspendarea executării pedepsei. Totuși, procurorii PCCOCS au considerat pedeapsa prea blândă și au contestat-o la Curtea de Apel Chișinău, care urmează să se pronunțe.  

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.