Acasă Justiţie Adunarea Generală a Judecătorilor a fost întreruptă până la 28 aprilie

Adunarea Generală a Judecătorilor a fost întreruptă până la 28 aprilie

0

Ședința Adunării Generală a Judecătorilor, convocată astăzi după patru ani de pauză, a fost întreruptă până la data de 28 aprilie.

Decizia a fost luată după cinci ore de discuții în care magistrații au decis că vor elabora o Declarație ce va fi înaintată autorităților de resort, transmite SafeNews.md cu referire la Moldpres.

Timp de mai multe ore, judecătorii au ținut discursuri în care au criticat situația din sistem, dar și ultimele reforme în justiție, pe care le-au numit “lipsite de profesionalism”.

Magistrații prezenți la adunare au decis că vor elabora o Declarație prin care să evidențieze problemele ce se atestă în domeniu. Declarația urmează să fie adoptată la următoarea Adunare Generală a Judecătorilor și remisă comunității internaționale și asociațiilor de profil.

De asemenea, a fost amânată și alegerea membrilor CSM.

La Adunarea Generală a Judecătorilor de astăzi au fost prezenți 330 de judecători din 425 câți activează în sistem.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.