Acasă Sport Spania s-a calificat în finala EURO 2024: Ibericii au eliminat Franța

Spania s-a calificat în finala EURO 2024: Ibericii au eliminat Franța

0

Echipa națională a Spaniei este prima finalistă a Campionatului European de fotbal din Germania. Ibercii au învins reprezentativa Franței cu scorul de 2-1 după ce a fost condusă cu 0-1 în partida ce s-a jucat la München.

Prima repriza a fost una de-a dreptul spectaculoasă. Ambele echipe au început activ, iar prima ocazie a meciului a aparținut spaniolilor, scrie moldova1.md.

În minutul 6, Fabian Ruiz a reluat cu capul după o centrare a lui Yamal, dar balonul a trecut peste poartă. Trei minute mai târziu, Franța a deschis scorul. Kylian Mbappe a centrat perfect în careu, iar Kolo Muani a reluat cu capul și a înscris.

Spania a egalat peste 12 minute când la rampă a ieșit din nou puștiul-minune Lamine Yamal, care a prins un șut superb și a înscris, lăsându-l fără replică pe portarul Mike Maignan. Peste încă patru minute, ibericii au preluat conducerea. Dani Olmo a intrat în careu, a șutat, iar mingea a fost deviată în poartă de Jules Kounde.

Repriza secundă a fost una mai temperată. Francezii au forțat egalarea, însă cea mai mare ocazie a avut-o Kylian Mbappe pe final. Atacantul a intrat în careu după acțiune pe cont propriu, a șutat, dar balonul a trecut peste poartă. „Cocoșii galici” nu au mai fost stare să egaleze și au fost eliminați din competiție.

Spania s-a calificat în finala Campionatului European după o pauză de 12 ani. Ibercii vor lupta pentru trofeu cu învingătoarea meciului Anglia – Țările de Jos.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.