Acasă Istorii din spatele culisei Milioane de euro extorcate de la oamenii de afaceri, în buzunarul unor...

Milioane de euro extorcate de la oamenii de afaceri, în buzunarul unor angajați ANSA? Un funcționar implicat ar arăta cu degetul la Filip

0

Milioane de euro, extorcate de la oameni de afaceri, ar fi ajuns în buzunarele unor angajați ai Agenției Naționale pentru Siguranță Alimentelor (ANSA). Cel puțin asta reiese din declarațiile lui Dumitru Rotari, inspector superior al direcției municipale ANSA, care a fost filmat cu camera ascunsă.  Așadar, într-un material publicat de Jurnal TV, Rotari care recunoaște schemele de corupție din instituție. Imaginile video au ajuns și la procurori, Rotari fiind cercetat  într-un dosar de trafic de influență. 

„O mie de euro. Trebuie să dai o mie de euro pentru fiecare mașină de 20 de tone. Se i-a la negru o mie de euro pentru un certificat ce permite unei mașini transportarea merelor, cartofilor, indiferent. Dar în casă se plătesc 160 de lei”, ar spune Rotari în materialul publicat de Jurnal TV. 

„Unde se duc acești bani. Am calculat că într-o lună se adună nu mai puțin de trei milioane de euro?”, a întrbat a doua voce din filmuleț. 

Toate schemele ar fi sub acoperirea unor politicieni, mai spune inspectorul de la ANSA. Mai mult, Rotari dă și un nume: „Filip”. 

Nume sonor în politica moldovenească este Pavel Filip, liderul Partidului Democrat. Astfel, AGORA l-a contactat pentru a afla care este poziția s-a în raport cu aluziile făcute de Dumitru Rotari. 

„Nu am avut niciodată implicare în scheme și nici măcar nu cunosc personajul despre care e vorba în material. Voi acționa în judecată autorii acestor minciuni, dar și pe toți cei care nefondat intenționat tirajează aceste mizerii. Regret să văd că și unele instituții media, altă dată respectate, au intrat în acest joc murdar”, a declarat Pavel Filip.

În iunie trecut, antreprenorul care l-a filmat pe Dumitru Rotari a făcut un denunț la Centrul Național Anticorupție (CNA) și a prezentat probele video procurorilor. La 28 iunie, Rotari a fost reţinut într-un dosar de trafic de influenţă. A doua zi însă, acesta a fost eliberat din izolator și plasat în arest la domiciliu. Atunci, funcționarul ar fi început să depună mărturii despre implicarea conducerii ANSA în scheme de extorcare a banilor.

În martie curent, el a fost recunoscut vinovat de judecători, dar s-a ales cu amenzi și i s-a interzis, timp de un an, să ocupe funcții publice. Ceva mai târziu, decizia primei instanțe a fost anulată de Curtea de Apel. 

Rotari își continuă activitatea la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor. 

Inspectorul superior al ANSA, Dumitru Rotari, n-a fost de găsit de jurnaliști pentru a da o replică. 

sursa: agora.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.