Acasă Justiţie Liliana Catana și Anatolie Țurcan nu au reușit să ia numărul necesar...

Liliana Catana și Anatolie Țurcan nu au reușit să ia numărul necesar de voturi la CSM pentru șefia CSJ

0

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au decis că niciun candidat la funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție (CSJ) nu este potrivit, adică nici Liliana Catan, nici Anatolie Țurcan. Coincidență sau nu, dar înainte de a fi luată această decizie, au avut loc două flashmob-uri ale PAS și Platformei DA, formațiuni în opoziție, împotriva acestor candidaturi.

Președintele interimar al CSM a anunțat că hotărârea poate fi contestată în termen de 20 de zile, urmând să fie demarat un nou concurs pentru suplinirea aceleiași funcții.

Liliana Catan a ținut să precizeze că nu va mai participa la alt concurs și a ieșit din sală. Anatolie Țurcan nu a comentat deocamdată.

Discursurile celor doi din cadrul ședinței CSM pot fi găsite aici, după ce se va încheia transmisiunea în direct:

realitatea.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.