Acasă Istorii din spatele culisei VIDEO// Stoianoglo ar face parte din anturajul lui Platon. Viorel Morari:...

VIDEO// Stoianoglo ar face parte din anturajul lui Platon. Viorel Morari: ”În perioada 2007-2009 Stoianoglo era avocatul lui Platon”

0

Interesele lui Alexandr Stoianoglo și Veaceslav Platon s-ar fi intersectat anterior. Declarația a fost făcută de rocurorul-șef suspendat al Procuraturii Anticorupție în studioul emisiunii „Secretele Puterii”.

Potrivit lui Viorel Morari, în perioada 2007-2009 Stoianoglo era avocatul lui Platon. Acesta i-ar fi oferit din umbră servicii de consultanță și, potrivit lui Morari, ar fi beneficiat de anumite surse financiare ale omului de afaceri

„În perioada 2007-2009, așa cum se vehiculează, fiind avocat, Stoianoglo i-a prestat lui Platon servicii de consultanță din umbră. Intuiesc că Stoianoglo era persoană afiliată lui Platon și o persoană care a beneficiat de anumite surse financiare din partea lui Platon”, a declarat Morari.

Acesta a mai precizat că mai multe bunuri ale familiei lui Stoianoglo nu au fost declarate, de exemplu o afacere a soției lui, o mașină și un imobil de mii de euro. În același timp, potrivit lui Morari, în 2010 Stoianoglo, fiind deputat, ar fi declarat că urmele forțe politice intenționa să își subordoneze sistemul judiciar printr-un proiect de lege elaborat pentru contracararea corupției în justiție.

Actualul procuror general a votat împotriva inițiativei legislative alături de Veaceslav Platon și Valentin Cheptene, iar ultimul a fost cel care a sesizat de mai multe ori Curtea Constituțională despre legalitatea urmării tranzacțiilor suspecte de către organele de resort, „aceasta fiind piatra de temelie a Laudromatului rusesc”, potrivit lui Morari.

zugo.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.