Acasă Istorii din spatele culisei Schemă cu cartușe: O întreprindere de stat, sub lupa Serviciului Vamal

Schemă cu cartușe: O întreprindere de stat, sub lupa Serviciului Vamal

0

Activitatea Întreprinderii de Stat „CARTUȘ” a fost „luată la ochi” și de către Serviciul Vamal (SV), după ce realitatea.md a publicat o investigație despre ilegalitățile cu cartușe expansive. Reprezentanții instituției au emis un comunicat de presă în care au precizat că au în desfășurare o analiză a operațiunilor comerciale internaționale ale antreprenorului, în scopul de a stabili dacă au fost respectate procedurile legale.

SV anunță că va reveni ulterior cu mai multe informații pe acest caz.

Între timp, administratorul Întreprinderii de Stat „CARTUȘ”, Vasile Gondiu, a negat acuzațiile privind schema de import/export a cartușelor expansive cunoscute și ca „florile morții”.

„Serviciul Vamal analizează operațiunile de import/export cu munițiile presupuse a fi interzise. Ca urmare a unor declarații publice și a informațiilor apărute în anumite surse mass-media privind importul/exportul cartușelor expansive realizate de către un agent economic autohton, Serviciul Vamal confirmă că are în desfășurare o analiză a operațiunilor comerciale internaționale ale antreprenorului, în scopul de a stabili dacă au fost respectate procedurile legale. Vom reveni cu mai multe informații pe măsură ce vor fi disponibile”, se arată într-un comunicat de presă al Serviciului Vamal.

Amintim că Poliția Națională ne-a confirmat că un asemenea caz este investigat. „Colegii noștri dispun de așa gen de informații, de ceva timp. Pe acest caz deja este desfășurată o investigație internă cu verificarea minuțioasă a întregului proces de import/export al munițiilor de orice tip. În cadrul primelor investigații au fost constatate unele abateri în cadrul implementării unor proceduri. După finisarea investigațiilor vom putea veni cu mai multe detalii”, ne-a explicat purtătoarea de cuvânt a Poliției Naționale, Diana Fetko.

Este de menționat că și PCCOCS deocamdată nu a putut oferi mai multe informații, întrucât „la moment sunt desfășurate investigații primare”.

În ziua în care Realitatea.md a făcut publice informațiile privind afacerea cu „florile morții”, la sediul redacției, s-a prezentat Vasile Gondiu, însoțit de încă o persoană. În cadrul discuției, ambii și-au exprimat nemulțumirea în raport cu articolul publicat. De asemenea, au cerut divulgarea surselor noastre și retragerea articolului. Realitatea.md nu a satisfăcut solicitările, însă și-a exprimat disponibilitatea de a publica o reacție a întreprinderii.

Într-un final, Vasile Gondiu a oferit una doar că pentru Jurnal TV.

„Aiureli, aberații, minciuni, tâmpenii și marasm. Punct.
-De ce au apărut asemenea informații? Concurenții noștri joacă. Ei au început încă de anul trecut să ne afunde și să ne elimine de pe piață. Noi avem deja și o cerere la Procuratură. Procesul este în derulare”, a declarat acesta.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.