Acasă Sport 3 echipe de top vor fi excluse din campionat dacă se vor...

3 echipe de top vor fi excluse din campionat dacă se vor întoarce în Super Ligă! Anunțul oficial

0

Federaţia italiană de fotbal (FIGC) a reacţionat la tentativa de înfiinţare a unei Super Ligi, adoptând luni o regulă care prevede că echipele ce vor participa la competiţii neautorizate vor fi excluse din Serie A, transmite presa internaţională.

„În ceea ce priveşte regula anti-Super Ligă, cei care cred că vor să participe la o competiţie care nu este prevăzută şi autorizată de FIGC, UEFA şi FIFA, vor fi dezafiliaţi. Cine a interpretat Super Liga ca un act de simplă slăbiciune din partea unor cluburi confruntate cu dificultăţi economice, se înşală.

În acest moment nu avem informaţii despre cine a rămas şi cine a plecat. Această regulă va fi inclusă în licenţele naţionale, iar apoi va fi introdusă în codul justiţiei sportive. Dacă la data limită pentru înscrierea în campionatele naţionale, cineva aderă la alte campionate de natură privată, este exclus”, a declarat preşedintele FIGC, Gabriele Gravina, la încheierea unui consiliu federal.

Cluburile italiene care vor participa la competiţii neautorizate vor fi excluse din Serie A

Dintre cele douăsprezece cluburi care au susţinut proiectul Super Ligii, trei sunt din Italia: Juventus Torino, Inter Milano şi AC Milan. După retragerea celor şase cluburi engleze implicate, Inter Milano şi-a anunţat la rândul său miercuri retragerea, însă Juventus şi AC Milan au fost mai puţin clare, luând act de eşecul formulei, fără să precizeze însă dacă renunţă sau nu la acest proiect.

Noua regulă a FIGC a fost adoptată în unanimitate, inclusiv de administratorul delegat al lui Inter, Giuseppe Marotta, care este membru al consiliului federal, scrie La Gazzetta dello Sport.

Preşedintele lui Juventus, Andrea Agnelli, este unul dintre principalii iniţiatori ai proiectului Super Ligii, alături de omologul său de la Real Madrid, Florentino Perez.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.