Acasă Sport Jurnalist demis, după remarci la adresa unui sportiv de la JO. Ce...

Jurnalist demis, după remarci la adresa unui sportiv de la JO. Ce a spus

0

Un jurnalist al televiziunii publice elene ERT a fost demis, marţi, pentru remarci rasiste la adresa unui jucător sud-coreean de tenis de masă participant la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

“Comentariile rasiste nu îşi au locul la televiziunea publică. Colaborarea dintre Dimosthenis Karmiris cu ERT a luat sfârşit astăzi (marţi-n.red.) imediat după emisiunea de dimineaţă”, a transmis ERT într-un comunicat dat publicităţii, citat de AFP, transmite SafeNews.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Comentariile ziaristului au vizat înfrângerea jucătorului grec Panagiotis Gionis cu 3-4 în faţa sud-coreeanului Youngsik Jeoung şi au făcut aluzie la ochii oblici ai asiaticului.

ERT a făcut obiectul criticilor şi săptămâna trecută din partea unor personalităţi şi suporteri greci, care au acuzat postul că ignoră performanţele sportivilor eleni la Jocurile Olimpice, în special pe cea a gimnastului Eleftherios Petrounias, care nu a fost transmisă în direct, sâmbătă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.