Acasă Anticipate 2021 Ziua tăcerii înainte de alegeri: Campaniile electorale, interzise

Ziua tăcerii înainte de alegeri: Campaniile electorale, interzise

0

Astăzi, 10 iulie, este o zi a tăcerii înainte de alegerile parlamentare din 11 iulie. Potrivit Infotag, de la miezul nopţii, precum şi sâmbătă şi duminică sunt interzise campaniile electorale.

Conform Codului Electoral, campania în ziua alegerilor şi în ziua precedentă este strict interzisă. În aceste zile, nu este permisă organizarea, reflectarea evenimentelor, materialelor publicitare ale campanie electorală, precum şi performanţa candidaţilor la alegeri la emisiunile de televiziune şi radio. 

De asemenea, candidaţii electorali nu pot efectua transferuri către şi de la un cont marcat „Fondul electoral”.

Excepţie sunt panourile publicitare de pe străzi şi reclamele de pe internet, care au fost postate mai devreme, înainte de ziua tăcerii.

După anularea rezultatelor alegerilor primarului Chişinău din 2018, au fost aduse modificări ale legislaţiei, potrivit cărora campaniile electorale au fost permise atât sâmbătă, cât şi duminică. 

Cu toate acestea, după eliminare de la conducerea Partidului Democrat a lui Vladimir Plahotniuc în 2019, aceste restricţii au fost reintroduse.

Continuarea campaniei preelectorale de către mass-media în zilele indicate, de către concurenţii electorali şi cetăţeni este o infracţiune administrativă şi se sancţionează cu o amendă de la 10 la 20 de unităţi convenţionale (500-1.000 lei) pentru o persoană şi de la 40 la 50 de unităţi convenţionale (2.000-2.500 lei) pentru reprezentantul unui candidat la alegeri.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.