Acasă Social Ziua Europei: Președinții grupurilor de prietenie din Parlamentele statelor UE se reunesc...

Ziua Europei: Președinții grupurilor de prietenie din Parlamentele statelor UE se reunesc la Chișinău

0

Președinții grupurilor de prietenie din Parlamentele statelor UE efectuează o vizită comună în Republica Moldova, de Ziua Europei. „Vizita reprezintă un puternic mesaj de susținere a perspectivei europene a țării noastre”, notează Legislativul de la Chișinău.

Astfel, vor fi organizate discuții despre aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și despre cum instituțiile parlamentare din statele membre ale UE pot susține viitorul european al țării noastre.

La discuții vor participa președinți ai grupurilor de prietenie cu statele membre ale Uniunii Europene, deputați din diferite țări și ambasadori ai statelor membre ale UE.

Potrivit unui comunicat, la deschiderea evenimentului vor rosti mesaje de salut președintele Parlamentului, Igor Grosu, Comisarul European pentru Buget și Administrație, Johannes Hahn, și vicepreședinta Parlamentului, Doina Gherman. 

„Reuniunea va fi prezidată de președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Ina Coșeru. Vorbitorii principali ai evenimentului vor fi viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, deputații Radu Marian și Oazu Nantoi, care se vor referi la situația actuală din sectorul economic și energetic, precum și la lupta cu dezinformarea, știrile false și războiul hibrid”, se menționează în comunicat.

De asemenea, oficialii vor participa și la Orășelul European din Piața Marii Adunări Naționale. Ulterior, aceștia vor merge la Ungheni, unde se vor familiariza cu mai multe proiecte implementate cu sprijinul Uniunii Europene.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.