Acasă Justiţie Voronin despre presiunile la care ar fi supus procurorul general: ”Mai are...

Voronin despre presiunile la care ar fi supus procurorul general: ”Mai are obraz. Stoianoglo trebuia să fie demis în aceeași zi în care a refuzat să se prezinte în Parlament, la raport”

0

Fostul Președinte al țării, Vladimir Voronin și liderul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), îl critică dur pe Procurorul General, Alexandr Stoianoglo. Reacția vine în contextul în care Stoianoglo și-ar fi permis să ignore Parlamentul, atunci când a fost chemat în fața deputaților să-și prezinte raportul activității de un an. Ba mai mult, potrivit lui Voronin, în condițiile în care Parlamentul l-a numit în funcția de procuroru general, tot el trebuia să-l demită chiar în aceeași zi. Acestea, dar și alte ddeclarații au fost făcute în cadrul unei emisiuni televizate din țară.

Potrivit lui Voronin, organele de procuratură că sunt mai corupte decât Parlamentul. El spune că, indiferent de calitatea actualului Parlament, acesta este organul legitim suprem al țării în fața căruia Stoianoglo a depus jurământul.

„Cât nu ar fi de ticălos și banditesc acest Parlament, dar totuși e organul legislativ. A fost invitat la raport, să spună ce s-a făcut într-un an de zile, dar el nu vine, spunând că nu are ce face în Parlament. Алё, парень!… (Alo, băiete). Tu ai depus jurământ în fața acestui Parlament. În aceeași zi trebuia să fie demis. Parlamentul a permis să fie înjosit de acest Procuror General”, a declarat ex-Președintele Republicii Moldova.

Vladimir Voronin s-a expun si asupra declarațiilor lui Stoianoglo privind presupusele presiuni politice la care ar fi supus.

„Mai are obraz să facă declarații că el nu va permite să fie presat. Ce presiuni? A fost invitat în Parlament și nu s-a prezentat, ce fel de presiuni”, a punctat Voronin.

În context, liderul PCRM s-a declarat dezamăgit de activitatea lui Stoianoglo, acuzând, totodată, că procuratura este mai coruptă decât Parlamentul.

„Am avut multe așteptări de la activitatea Dlui. Înțeleg că e complicat, e mai mafiotizată, mai tâlhărească și mai coruptă decât Parlamentul și decât alte instituții toate aceste organe – procuratura, judecătoriile, avocații… Aici e mult de rânit cu lopata, dar totuși într-un an se putea de trasat niște priorități”, a conchis Vladimir Voronin.

CITEȘTE ȘI: VIDEO // Voronin despre „Kuliok”: Voi din procuratură sunteți idioți? Trebuiau să transmită banii în fața voastră?

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.