Acasă Politic Violeta Ivanov, despre plecarea din PD și aderarea la Partidul Șor: „Nu...

Violeta Ivanov, despre plecarea din PD și aderarea la Partidul Șor: „Nu am de gând să fac lucruri plătite”

0

Violeta Ivanov declară că decizia de a părăsi fracțiunea PD și de a adera la Partidul Șor  îi aparține în totalitate și a fost luată după ce în cadrul unei ședințe a Partidului Democrat lui Pavel Filip i s-au adus acuzații foarte grave. Mai mult, Ivanov spune că nu a discutat cu Ilan Șor înainte de a face acest pas și dă asigurări că nu a primit bani în acest sens și nu are de gând să facă acțiuni contra cost. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni la Jurnal TV. 

„Decizia finală a fost luată la ultima ședință unde au fost acuzații grave și mulți au luat decizia să plece. Atunci au fost aduse învinuiri la adresa conducerii partidului, grave. Întrebați pe Filip ce învinuiri i s-au adus. Ce învinuiri? Grave, inclusiv sume. E păcat, ședința aia a fost începutul sfârșitului”, a declarat deputata Violeta Ivanov. 

Întrebată de ce a ales să adere la Partidul Șor și nu la Pro Moldova, Violeta Ivanov a menționat că doar în această fracțiune se fac lucruri bune și că nu e deranjată că Ilan Șor ar fi condamnat. 

„De ce eu personal am ales? În 11 ani de politică am fost în segmentul de centru sau centru stânga, am muncit mult pe aceasta filieră. Pentru mine e mult mai aproape implementarea și faptele concrete decât valorile pe hârtie. În Partidul Șor am văzut început de europenizare în R. Moldova. Vreau să fugim de la lozinci și să acceptați faptul ca în Partidul Șor se fac lucruri bune.

– Credeți ca e cel mai bine sa lupți cu corupția alături de Șor?

– De ce nu? Fugiți de lozinci!

– Ați citit sentința lui Șor?

– Mulți politicieni acum au dosare”, a menționat Ivanov în cadrul emisiunii. 

La fel, deputata a dat asigurări că nu a primit bani pentru decizia luată așa cum se vehiculează pe coridoarele Parlamentului și în presă. 

„Nu și nu am de gând niciodată să fac lucruri plătite. De 12 ani construim casa și încă nu ne-am mutat”.

Pe 8 mai curent, Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc au anunțat că părăsesc Partidul Democrat, urmare a apelului făcut de liderul grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu, care a îndemnat opoziția să formeze un bloc anti-guvernamental. Partidul Șor a anunțat că se alătură acestei inițiative, iar ulterior Ivanov a declarat că se alătură echipei conduse de Ilan Șor. 

Amintim că Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc au părăsit PCRM în decembrie 2015, iar ulterior au aderat la PDM.

agora.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.