Acasă Politic Fostul ministru de Externe din Guvernul Filip a fost propus la funcția...

Fostul ministru de Externe din Guvernul Filip a fost propus la funcția de director general al Organizației Mondiale a Comerțului

0

Tudor Ulianovschi, fost ministru în Guvernul Filip, a fost propus din partea Republicii Moldova în calitate de candidat la funcția de director general al Organizației Mondiale a Comerțului. Informația este publicată pe pagina instituției.

„Republica Moldova, la 16 iunie, la numit pe Tudor Ulianovschi pentru funcția de director general al OMC, drept succesor al actualului director general, domnul Roberto Azevêdo, care a anunțat că va renunța la funcție pe 31 august”, scrie pe pagina OMC.

Conform calendarului anunțat de președintele Consiliului general , David Walker, perioada de nominalizare se va închide la 8 iulie. La scurt timp după aceasta, candidații vor fi invitați să se întâlnească cu membrii la o ședință specială a Consiliului General, să își prezinte opiniile și să răspundă la întrebări din partea membrilor.

Menționăm că Tudor Ulianovschi a fost ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, în cadrul Executivului condus de Pavel Filip. Ulianovschi a mai activat și în calitate de viceministru al Afacerilor Externe, dar a ocupat și funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Elveția.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.