Acasă Social Viitorii ambasadori ai R. Moldova în Spania și Ucraina

Viitorii ambasadori ai R. Moldova în Spania și Ucraina

0

R. Moldova va avea în scurt timp ambasadori în Ucraina și Spania. Comisia parlamentară pentru politică externă și integrare europeană a acceptat astăzi desemnarea a doi ambasadori ai Republicii Moldova în străinătate. Este vorba despre candidatura lui Eugeniu Revenco, desemnat la funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Regatul Spaniei.

Din noiembrie 2019 până în prezent, Eugeniu Revenco exercită funcția de secretar general al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). 

De asemenea, în perioada 2015-2019, a fost ambasador în Republica Letonia. Diplomatul a obținut licența la Facultatea de Drept. La fel, a făcut studii de master în Drept European, Institutul pentru Studii Europene, Universitatea Liberă din Bruxelles (ULB), Belgia.

Totodată, Valeriu Chiveri a fost acceptat în funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Ucraina.

Valeriu Chiveri a fost ambasador al Republicii Moldova în Austria, în perioada 2010-2013, precum și șeful delegației permanente a Moldovei pe lângă OSCE; Reprezentantul permanent al Republicii Moldova pe lângă Organizațiile Internaționale cu sediul la Viena. În perioada 2013-2015, el a fost viceministru în cadrul MAEIE al Republicii Moldova, iar din 2019 până în prezent exercită funcția de șef al Oficiului pentru programe al OSCE, în Dushanbe, Tadjikistan.

Viitorii ambasadori urmează să fie numiți în funcție de către președintele Republicii Moldova, la propunerea Guvernului. Propunerile referitoare la numirea în aceste funcții sunt înaintate Guvernului de către MAEIE, cu consultarea Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.