Acasă Social Unii membri ai trupei Bi-2 vor cetățenia Republicii Moldova

Unii membri ai trupei Bi-2 vor cetățenia Republicii Moldova

0

Mai mulți membri ai trupei Bi-2 și familiile lor vor să dobândească cetățenia Republicii Moldova. Ei au depus astăzi actele în acest sens, informează șeful Cabinetului președintelui Republicii Moldova, Adrian Băluțel.

Băluțel a mai spus că dosarele lor de obținere a cetățeniei vor fi aduse la cunoștința șefei statului, Maia Sandu, și vor fi examinate prin prisma „acordării cetățeniei în interesul Republicii Moldova”.

„Țara noastră a fost, este și va rămâne prietenoasă cu toți oamenii care își doresc să trăiască în pace și bună înțelegere. Suntem un popor ospitalier, care și-a deschis brațele pentru oamenii care fug de război și o să-i ajutăm pe toți cei care sunt asupriți pentru că promovează pacea. Trupa Bi-2 a început să fie persecutată după ce membrii și-au exprimat poziția contra războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Ei sunt printre cei mai populari și mai valoroși artiști din estul Europei. Muzica lor este apreciată de tineri și adulți, cu muzica lor au crescut generații la rând în Moldova. În țara noastră o să fie mereu loc pentru cei care își doresc pacea, contribuie la dezvoltarea culturii, educației civice și prieteniei interetnice”, a declarat Adrian Băluțel.

Bi-2 este o trupă rock formată în 1988 în Bobruisk, Belarus. Trupa se bucură de succes internațional, în special în Europa de Est, obținând numeroase premii. În 2023, membrii grupului au emigrat în Israel.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.