Acasă Istorii din spatele culisei Videoul medicului ce-i răspunde ministrei despre „echipamentul medical” a fost șters. „Am...

Videoul medicului ce-i răspunde ministrei despre „echipamentul medical” a fost șters. „Am fost rugat foarte insistent”

0

La câteva ore de la publicare, postarea video în care un angajat al Ambulanței i se adresează ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, vorbind despre calitatea proastă a echipamentului medical, a fost șters. Eugeniu Cebotari, medicul care a filmat videoul, a precizat într-o discuție cu un reporter al Ziarului de Gardă, că „a fost rugat foarte insistent să șteargă videoul”. Reprezentanții Ministerului Sănătății nu au oferit, deocamdată, un comentariu la caz, deși ZdG a solicitat.

„Doamna ministră, înainte să afirmați că suntem singuri responsabili de faptul că ne infectăm, asigurați-vă dacă cadrele medicale au echipament decent pentru a lupta cu acest virus”, spunea lucrătorul medical.

La câteva ore, medicul a șters acel video, iar într-o discuție cu ZdG a precizat că ar fi fost rugat insistent să șteargă video, dar nu ne-a spus și de către cine.

Ministra Sănătății a declarat, vineri, 10 martie, că, angajații din Sănătate sunt asigurați cu echipamente corespunzătoare, iar numărul de îmbolnăviri printre lucrătorii medicali este în creștere deoarece medicii nu cunosc cum să utilizeze echipamentul de protecție. Astăzi, 11 aprilie, un angajat al Ambulanței a decis să arate cu ce echipamente de protecție este dotată echipa care merge la chemări. Din imaginile video se vede că măștile oferite de sistem sunt din bumbac permeabil, care îi expune la risc de infectare. „Îmbrăcăm câte două măști. Precis că nu sunt pentru pacienți cu COVID-19”

sursa: zdg.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.