Acasă Investigații VIDEO // Un fost pădurar, despre cum sunt impuși silvicultorii să se...

VIDEO // Un fost pădurar, despre cum sunt impuși silvicultorii să se implice în politică

0

Vasile Frunză, un pădurar demis recent pentru că a permis tăierea ilegală a pădurii a acceptat să povestească, deschis, cu probe, despre cum șefii săi i-au cerut în ultimii ani să taie copaci și să scoată din pădure surplusul de lemn, acumulat în urma tăierilor planificate, dar și despre cum politicul se implică în activitatea silvicultorilor. La și alți colegi de-ai săi, Vasile Frunză a combinat de-a lungul anilor funcția de pădurar cu activitatea de politician. În 2019, a candidat la funcția de primar al satului Văsieni pe listele Partidului Unității Naționale, transmite SafeNews.md cu referire la Zdg.md.

Anterior, a făcut parte din echipa Partidului Democrat, în perioada în care formațiunea condusă de oligarhul Vladimir Plahotniuc gestiona guvernarea, participând inclusiv la mitingurile politice ale partidului din capitală. Spune însă că ar fi fost forțat de împrejurări să fie și politician.

„Noi am fost și au luat o foaie A4 și o pun pe masă la fiecare pădurar: scrie cerere de aderare la partid. Și dacă nu, mai pune una (o foaie, n.r.). Eu n-am vrut, chiar vă spun sincer, n-am vrut și mi-au mai scos altă foaie și mi-au pus-o: «scrie cerere de eliberare. Alege». Și dat fiind faptul că n-ai ce alege…”.

El recunoaște deschis că pădurarii sunt nevoiți să adune nu doar bani, dar și voturi, în campaniile electorale.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.