Acasă Politic VIDEO // Ucraina a cerut oficial R. Moldova cele 6 avioane militare...

VIDEO // Ucraina a cerut oficial R. Moldova cele 6 avioane militare MiG-29

0

Președintele Radei Supreme a Ucrainei Ruslan Stefanciuk a cerut miercuri, 4 mai, în cadrul întrevederii cu președintele Parlamentului de la Chișinău Igor Grosu și deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Lilian Carp, ca R. Moldova să transmită Ucrainei cele 6 avioane militare MiG-29 pentru a fi reparate și folosite de Armata Ucrainei.

„Știu că la voi sunt șase avioane MiG-29, care nu sunt funcționale. Am putea să ne înțelegem ca să ni le transmiteți pentru necesitățile Armatei Ucrainene, pentru lucrările de reparație. Pentru noi ar fi foarte important dacă ați găsi această posibilitate”, a declarat președintele Radei Supreme a Ucrainei.

La 4 mai, președintele Parlamentului R. Moldova Igor Grosu a declarat după întrevederea cu președintele Radei Supreme a Ucrainei că partea ucraineană a fost anunțată despre disponibilitatea R. Moldova „de a detașa în Ucraina un contingent de geniști pentru deminarea teritoriului minat”, dar și despre pregătirea „următorului pachet umanitar cu produse medicale” pentru Ucraina.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.