Acasă Politic VIDEO // Teo Cârnaț: Intenția guvernării PAS este neconstituțional și e una...

VIDEO // Teo Cârnaț: Intenția guvernării PAS este neconstituțional și e una absurdă

0

Intenția guvernării PAS de a modifica legea pentru a putea retrage cetățenia R. Moldova, celor sancționați internațional, este neconstituțional, este o absurditate, consideră expertul în drept constituțional, Teo Cârnaț, în cadrul unei emisiuni de la Canal 5, scrie omniapres.md.

Potrivit lui, este foarte greu să retragi cetățenia unei persoane care a obținut-o prin naștere. Mai că e imposibil. Tu ai temei legal să retragi cetățenia persoanei după ce sentința de condamnare este definitivă și irevocabilă, și nu pentru orice categorie de infracțiuni, dar, cele legate de genocid, înrolarea în armata unui stat străin. Dar, după Grădinaru, la toți moldovenii care au săvârșit crime, conform codului penal, conform acestei legi, trebuie retrasă cetățenia. Dacă nu îți place copilul căruia i-ai dat naștere, tu nu-l fugărești de acasă, tu nu-l omori, din contra, faci tot posibilul să-l reeduci.

Dacă CC va fi sesizată la etapa când încă Legea nu va fi promulgată de Maia Sandu, are tot temeiul să declare această prevedere neconstituțională, mai spune expertul în drept constituțional, Teo Cârnaț.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.