Acasă Politic Deputat PAS, după decizia CC: Majoritatea parlamentară va interveni

Deputat PAS, după decizia CC: Majoritatea parlamentară va interveni

0

Membrii Comisiei juridice, numiri și imunități din Parlament vor analiza motivele invocate de Curtea Constituțională în legătură cu declararea neconstituționalității unui articol din Codul electoral care interzice unor persoane asociate partidelor politice scoase în afara legii să participe la alegeri.

Despre acest lucru a anunțat președintele Comisiei, Veronica Roșca, care a menționat în cadrul unei emisiuni de la Radiomoldova.md că majoritatea parlamentară va interveni cu modificări, astfel încât legea să fie conformă prevederilor hotărârii Înaltei Curți.

„Chiar dacă au fost operate modificări, s-a declarat neconstituțional din două puncte de vedere, de procedură. Ar fi trebuit să recunosc, chiar dacă Regulamentul Parlamentului permite votarea în două lecturi în aceeași ședință. Unele state au la îndemână ordonanța de urgență sau delegarea legislativă. Iată că noi o avem, dar ea nu este suficient de bine pusă la punct și trebuie de gândit acest mecanism. Doi, a fost declarată neconstituțională și de fond, adică sunt probleme pe care trebuie să le soluționăm ca Legislativ”, a declarat Veronica Roșca.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.