Acasă Politic VIDEO// Tânărul care-l urmărea sâmbătă pe Usatîi – angajat al Inspectoratului Național...

VIDEO// Tânărul care-l urmărea sâmbătă pe Usatîi – angajat al Inspectoratului Național de Investigații al MAI

0

Liderul Partidului Nostru a aflat cine este tânărul care-l urmărea sâmbătă, 30 mai. Renato Usatîi a spus seara într-un live pe Facebook că cel care îl “supraveghea” se numește Ion Lapșin și activează în cadrul Inspectoratului Național de Investigații al MAI. 

“Ion este angajat al MAI, nu are treabă cu “urmărirea”. Este angajat al INI, unde a venit nu de foarte mult timp, o lună, două în urmă. Este absolvent al liceului municipal cu profil sportiv. Tatăl băiatului a lucrat în poliție, Valerii Lapșin, care la protestele din centru răspundea de provocatori, a fost vicecomisar în raionul Dubăsari.” 

Usatîi l-a telefonat pe urmăritorul său, dar acesta i-a închis imediat ce a înțeles cu cine stă de vorbă.

Președintele PN a mai spus în live că a fost anunțat de către serviciul său de pază despre prezența ciudată a mai multor mașini în zona în care se afla și a atenționat că data viitoare nu va mai acționa la fel de “delicat” cu cei care-l filează.

“Data viitoare nu o să mai fiu atât de delicat. De ce să stau să mă gândesc atunci sunt urmărit de killeri și tot felul de criminali care vor să mă răpească, așa cum se lăuda Dodon, ca să mă ducă la Tiraspol pe perioada alegerilor, să întâmpin Anul Nou în izolatorul de acolo, având în vedere că planurile legate de Moscova i-au fost date peste cap. Toți acești băieți sunt îmbrăcați în civil, pe fruntea lor nu scrie Poliția sau SIS. Așa că sunt în drept să mă apăr. Data viitoare o să reacționez mult mai dur. În cel mai bun caz, o să-i scot din mașină și o să-i pun să se prezinte în fața camerei de luat vederi. Știu că se pregătesc provocări la adresa mea. O să mă lămuresc cu tot ce se întâmplă”, a spus Renato Usatîi.

Totodată, el l-a atenționat pe ministrul de Interne, Pavel Voicu că va răspunde pentru toate ilegalitățile în spatele cărora stă, iar în curând va vorbi despre “împărțeala” care s-a făcut la ziua de naștere a fratelui președintelui Dodon, eveniment la care a fost prezent și ministrul de Interne. 

“Pregătesc pentru voi așa niște “surprize” video și foto că o să putem face un film pentru Netflix și nu unul artistic, ci un documentar științific în care toți vor vedea că sunteți niște imbecili. În următorul live o să discutăm despre ziua de naștere a fratelui lui Dodon – despre ce împărțeală s-a făcut acolo, unde tu, Pavel, Voicu, tot ai fost. Mi-i neplăcut să vorbesc despre asta, dar dacă tot a apărut o astfel de situație, nu am încotro. V-am mai spus că acolo unde lucrați voi, eu pot să predau lecții, așa că nu încercați să vă dați mari polițiști, pentru că nu e cazul”, a spus în încheiere Renato Usatîi. 

El a adăugat că luni avocatul său o să sesizeze Procuratura Generală pentru a afla care este scopul pentru care este filat.

Amintim că sâmbătă, 30 mai, Renato Usatîi a postat pe pagina sa de Facebook un videoclip în care se vede cum oprește în fața unei mașini de model Dacia Logan, la volanul căreia se afla un tânăr, despre care spune că stă pe urmele lui încă de la primele ore ale dimineții. El a adăugat că vineri, în același loc, se afla un automobil de model Volvo. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.