Acasă Justiţie VIDEO // Stoianoglo, ACUZAT de corupere pasivă și abuz de serviciu, direct...

VIDEO // Stoianoglo, ACUZAT de corupere pasivă și abuz de serviciu, direct în cadrul ședinței CSP

0

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, este acuzat de corupere pasivă și abuz de serviciu. Cu acuzații în acest sens a venit președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică (CSNAOP) a Parlamentului, deputatului PAS, Lilian Carp, în cadrul ședinței Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Potrivit parlamentarului, în anul 2011, Stoianoglo, fiind deputat și președinte al CSNAOP, a semnat un raport la proiectul privind modificarea Legii cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, prin care a fost introdusă în legislație sintagma „având efect suspensiv”.

Potrivit lui Carp, această sintagmă a permis facilitarea comiterii infracțiunii de spălarea de bani, „ceea ce denotă un abuz de serviciu sau o infracțiune de corupere pasivă, în sensul în care comisia de anchetă nu găsit o altă motivare a acestui fapt”.

Această sintagmă a permis reprezentanților companiilor nerezidente, a căror conturi au fost blocate prin deciziile Serviciului prevenire și combaterea spălării banilor, să deblocheze conturile și să transfere banii doar prin prezentarea la bancă a recursului asupra deciziei de suspendare a operațiunilor financiare”, a declarat deputatul.

Sesizarea a fost prezentată de către Carp în timpul ședinței Consiliului Superior al Procurorilor.

Membrii CSP-ului i-au sugerat parlamentarului să înregistreze inițial acest document la secretariatul instituției pentru ca membrii Consiliului să poată face cunoștință cu conținutul acestuia.

De menționat că o sesizare asemănătoare a fost depusă anterior la CSP de către ex-deputatul, președintele Comisiei de anchetă „Laundromat”, Inga Grigoriu.

Sesizarea, însă, a fost respinsă de către președintele Consiliului, Angela Motuzoc, motiv pentru care Grigoriu a acuzat-o de depășirea atribuțiilor de serviciu și a depus o plângere la Centrul Național Anticorupție.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.