Acasă Social VIDEO // Schemă de spălare de bani: Cum acționa un centru de...

VIDEO // Schemă de spălare de bani: Cum acționa un centru de apel din Chișinău

0

Oamenii legii au destructurat o schemă de spălare de bani, realizată printr-un centru de apel din Chișinău. Suma mijloacelor financiare acumulate ilegal se ridică la sute de mii de lei.

Potrivit poliției, timp de câteva luni, cei peste 50 de operatori telefonici invitau persoane să investească în acțiuni financiare pe așa-zisele „burse de valori internaționale”.

Apelurile erau efectuate printr-un sistem așa încât numerele de telefon să fie falsificate. Astfel, erau contactate persoane din Rusia, Kazahstan și state din Europa pentru a le convinge să „investească”.

„În realitate, cel care administra centrul de apel și complicii săi erau persoanele care gestionau platformele pe care-i invitau pe clienții înșelați să investească. Prin urmare, aceștia-și însușeau banii. Acum, suma investițiilor cifrează sute de mii de lei. Este de menționat faptul că centrul de apel a fost înființat pe numele unei persoane interpuse din regiunea transnistreană, care de fapt nu conducea afacerea”, informează poliția.

Oamenii legii au efectuat percheziții la centrul de apel din Chișinău, precum și la domiciliile administratorului și a superiorului responsabil de sala din care erau efectuate apelurile. În urma acțiunilor au fost ridicate șase calculatoare portabile, 20 de telefoane și înscrisuri de ciornă.

Procurorii PCCOCS i-au atribuit administratorului centrului de apel statutul de bănuit. 

Investigațiile continuă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.