Acasă Social VIDEO// Renato Usatîi a anunțat că susține protestul veteranilor și i-a îndeamnat...

VIDEO// Renato Usatîi a anunțat că susține protestul veteranilor și i-a îndeamnat pe toți aleșii locali să i se alăture

0

Renato Usatîi a răspuns la apelul veteranilor care au cerut susținere autorilor publice locale pentru protestul de duminică. Usatîi a declarat că le oferă 20 de tone de benzină, 6.000 de măști, 6.000 de perechi de mănuși și 500 litri de dezinfectant, transmite independent.md. 

“Veteranii au ieșit cu solicitarea ca primarii, președinții de raioane să-i sprijine să-și aducă colegii, frații la acest protest. După discuții cu mai mulți bălțeni și cu unii colegi, prieteni, am decis să sprijinim acest protest pașnic pentru democarție, pentru o Moldovă resetată, pentru că mai multe guverne și-au bătut joc, iar unii chiar au încercat să-și șteargă picioarele de acești veterani. De aceea, noi o să-i susținem la maximum. Îi sprijinim cu 20 de tone de benzină, pentru ca ei să aibă cu ce ajunge la Chișicău. Înțeleg că suntem pe timp de pandemie. Prin urmare, în afară de combustibil, li s-a mai transmis 6.000 de măști, 6.000 de perechi de mănuși și 500 litri de dezinfectant, pentru că în primul rând pentru ei și pentru toată lumea este importantă sănătatea”, a spus Usatîi într-un briefing de presă.

El s-a declarat plăcut surpins de ideea veteranilor de a se uni, indiferent de etnie sau limba vorbită, pentru a protesta împotriva fărădelegilor. 

“Am fost plăcut surprins de faptul că veteranii războiului din Afganistan, Transnistria, structurile de forță s-au unit indiferent de etnie și limba vornită și au decis să iasă la un protest pașnic contra fărădelegilor care au avut și au loc în RM. Am discutat cu mulți veterani astăzi, dat și până acum. Am înțeles că își doresc să schimbe lucrurile spre bine în RM. Sunt bucuros că în această acțiune nu este implicat niciun partid politic și vreau să declar că susțin această acțiune în calitate de cetățean al RM și nu de președinte de partid sau chiar primar de Bălți”, a mai spus Usatîi.

“Îi susțin întru totul pe veterani, care ca și toți cetățenii de rând din țara noastră, își manifestă revolta față de cei care se îmbogățesc prin scheme și duc țara de râpă. Așa nu se mai poate. Mă adresez către colegii mei, primarii de sate și orașe: cineva poate să contribuie cu măști, cineva, cu produse alimentare, unii, să organizeze transport pentru ca veteranii din localitățile voastre să poată ajunge la acest protest la care vor spune un NU ferm regimului de la conducere și să terminăm odată cu rămășițele din trecut”, a adăugat Usatîi și le-a cerut și cetățenilor de rând să susțină acest protest.

“Trebuie să-i susținem pentru că au dat dovadă de patriotism. Și-au unit forțele, chiar dacă până acum s-a tot încercat separarea lor între cei unioniști sau pro-ruși, iar acest lucru mă bucură enorm, pentru că și eu sunt patriot al acestei țări. O să urmăresc atent tot ce o să se întâmple duminică la Chișinău. Sper foarte mult că o să fie un protest pașnic. Veteranii au intenți serioase. Sunt pentru democrație și o Moldovă nouă”, a punctat Renato Usatîi. 

Amintim că veteranii și-au anunțat acțiunea de protest pentru duminică, 17, mai, începând cu ora 10:00.

CITEȘTE MAI MULT: Veteranii de război anunță protest pentru duminică, 17 mai

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.