Acasă Social Povestea unui moldovean care a ajuns să trăiască într-o gară din Italia

Povestea unui moldovean care a ajuns să trăiască într-o gară din Italia

0

Au plecat în Italia în căutarea unei vieți mai bune, dar au pierdut totul. Un grup de 11 bărbați, dintre care un român și un moldovean, își petrece nopțile la metrou, ca să nu înghețe de frig, care leagă zona gării din Veneția.

Un grup divers de 11 bărbați, între 20 și 50 de ani, cu origini diferite, împărtășește aceeași luptă de a supraviețui în nopțile geroase din ianuarie. Aceștia, cunoscuți sub numele de „Băieții din Via Giustizia”, și-au găsit adăpost în pasajul de la metrou care leagă zona gării de Via Miranese, transmite SafeNews.md cu referire la stiridiaspora.ro.

Printre cei 11 bărbați se regăsesc patru italieni, un român, un moldovean, un marocan, un senegalez, un srilankez, un iranian și un guineean, conform Il Gazzettino. Problemele specifice cu care se confruntă aceștia variază: de la dependența de substanțe la pierderea totului și începutul de la zero.

Istorii diferite, generații diferite, același metrou

Împărțind același spațiu, acești oameni cu istorii de viață variate trec prin nopți reci și dificile, uneori luptând cu dependențele sau pur și simplu căutând o alternativă la viața pe străzi.

Nopțile lor petrecute în metrou nu sunt fără provocări și controverse. Situat într-un pasaj frecventat de pietoni și bicicliști, legătura de metrou este destinată traficului public, nu ca adăpost pentru persoanele fără adăpost. Focurile de tabără, folosite pentru a încălzi sau pentru a găti, ridică probleme de siguranță, deoarece se află aproape de o linie de cale ferată.

Poliția nu poate să îi alunge din pasaj

Poliția locală a intervenit în repetate rânduri, aplicând amenzi și ordine de îndepărtare. Numai în luna ianuarie au fost aplicate 21 de amenzi și 17 ordine de îndepărtare. Amenzile sunt pentru consum de droguri și obstrucționarea traficului. În ciuda acestor controale, grupul continuă să își găsească drumul înapoi, adesea în alte locuri mai ferite.

Mai mult, echipele Veritas curăță zilnic pistele de biciclete și trecerile de pietoni, dar mirosul și impactul asupra mediului rămân provocări majore. Incidente precum injectarea de heroină și lăsarea în urmă a seringilor agravează situația și creează tensiuni cu comunitatea și autoritățile.

Cu toate acestea, ei împărtășesc același spațiu în încercarea de a rezista în nopțile reci ale lui ianuarie, creând un grup divers în lupta comună pentru supraviețuire.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.