Acasă Politic VIDEO/ Pro Moldova anunță că îl va acționa în judecată pe Nichiforciuc...

VIDEO/ Pro Moldova anunță că îl va acționa în judecată pe Nichiforciuc după ce acesta a declarat că foștii deputați PDM ar fi fost cumpărați

0

După ce Pavel Filip a declarat că a auzit „pe coridoare” că deputații din grupul parlamentar „Pro Moldova” ar fi dirijați de „tandemul Plahotniuc-Șor” și ar primi câte 5000 de euro lunar, informația este făcută din nou publică, de un alt democrat, deputatul Eugeniu Nichiforciuc. Acesta spune, la fel din auzite, că foștii săi colegi ar fi fost cumpărați cu sume între 150 și 250 de mii de euro. Declarațiile democraților sunt însă negate de grupul Pro-Moldova, care spune că îl va acționa în judecată pe Nichiforciuc pentru „calomnie, denigrare și fals în declarații”.

În cadrul emisiunii „Puterea a patra”, moderată de Gheorghe Gonța, deputatul Eugeniu Nichiforciuc a precizat că pe „culoarele Parlamentului” se vorbește despre sume „enorme” de bani alocate deputaților care au părăsit fracțiunea PDM. Totodată, pe lângă suma cu care ar fi fost cumpărați, democrații care au aderat la grupul Pro-Moldova ar primi și un salariu lunar de câte 5 mii de euro, sau cel puțin asta spune Nichiforiuc.

„Mai mult ca atât, grupul Pro Moldova oferă salarii și membrilor care părăsesc partidul, dar și celor care dețin funcții de lider în teritoriu. Câte 2 mii de euro pe lună, așa vorbește lumea. Se primesc sume destul de interesante. Cred că ar trebui să intervină și alte structuri pentru că dacă sunt asemenea vorbe, pe coridoare sau în culise, ele trebuie verificate și instituțiile statului care trebuie să monitorizeze aceste procese, trebuie să ne dea răspuns la aceste întrebări”, spune deputatul.

Reacția Pro Moldova

De cealaltă parte, grupul Pro Moldova neaga acuzațiile pe care i le aduc foștii colegi de partid.

„Constatăm sporirea atacurilor calomnioase la adresa proiectului pentru oameni și țară – PRO MOLDOVA. Este de înțeles supărarea și frustrarea celor din PDM care s-au pomenit cu un val de critici dure la adresa lor, după ce au ales trădarea țării pentru niște funcții și pentru siguranța unui grup restrâns din conducerea formațiunii. Acuzațiile aduse de deputatul Nichiforciuc sunt făcute cu bună știință pentru a decridibiliza PRO MOLDOVA. Această metodă mârșavă este folosită pentru a distrage atenția de la pactul de trădare de țară făcut cu socialiștii și președintele pro-rus Dodon”, este menționat în reacția noului grup parlamentar, condus de Andrian Candu.

Anterior și deputatul Pavel Filip a declarat că foștii săi colegi de partid ar fi fost cumpărați. Contactat atunci de ZdG, Filip a subliniat că nu are dovezi.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.