Acasă Politic Transnistria vrea să cumpere 100.000 de doze de vaccin chinezesc

Transnistria vrea să cumpere 100.000 de doze de vaccin chinezesc

0

Transnistria intenţionează să achiziţioneze nu doar vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, dar negociază procurarea unui ser din China. Liderul regional Vadim Krasnoselski a scris despre acest lucru, luni, pe canalul său de Telegram, după şedinţa conducerii centrale din regiune.

Potrivit acestuia, „campania de vaccinare COVID continuă”.

„Sunt în vigoare planurile de vaccinare a transnistrenilor cu Sputnik V, care au fost oferite în calitate de ajutor umanitar (31 mii de doze duble). 

De asemenea, are loc vaccinarea cu AstraZeneca: au preferat-o aproape 2900 de cetăţeni transnistreni. Vaccinarea nu va fi oprită, deoarece medicamentele utilizate au fost primite în mod gratuit. 

Este planificată achiziţionarea unui altfel de vaccin. Este negociată cumpărarea a 100 de mii de doze (pentru 50 de mii de cursuri de vaccinare). Costul unei flacon este de 7 unităţi convenţionale. Vaccinul este compusă în două părţi. Guvernul a primit indicaţie să rezerve fonduri”, a spus Krasnoselski.

El a menţionat că „transnistrenilor li se va oferi posibilitatea alegerii vaccinului pentru a se proteja de infecţia cu coronavirus”.

„Vaccinările sunt voluntare. Indiferent dacă vaccinul a fost livrat sub formă de ajutor umanitar sau achiziţionat din banii publici, cetăţenii din Transnistria sunt vaccinaţi gratuit”, a subliniat liderul de la Tiraspol.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.