Acasă Uncategorized VIDEO // Președintele raionului Drochia, filmat cum se ia la bătaie: ”Nu...

VIDEO // Președintele raionului Drochia, filmat cum se ia la bătaie: ”Nu țin minte”

0

A trecut mai bine de un an de când la conducerea raioanelor din Republica Moldova au fost învestiți în funcție 32 de președinți, printre care 18 membri PSRM. În timp ce unii dintre ei s-au pricopsit cu averi, automobile, indemnizații și donații, alții au reușit să împartă pumni și picioare la miez de noapte, transmite SafeNews.md cu referire la nordnews.md.

Este cazul președintelui socialist al raionului Drochia, Alexei Vasilean, un bun cunoscător al artelor marțiale. Acesta a fost filmat de câteva ori cum se ia la bătaie în orașul Drochia. Unele imagini video au fost expediate pe adresa redacției Nordnews.md. Potrivit unei înregistrări, în toamna anului 2020, Alexei Vasilean s-a luat la ceartă cu un tânăr, pe care l-a bătut cu pumnii și picioarele. Incidentul s-a produs în fața unui magazin din oraș.

Chiar dacă președintele raionului Drochia și-a recunoscut identitatea în imagini, acesta susține că nu-și amintește nimic despre acest caz. Alexei Vasilean a refuzat să comenteze cele întâmplate și a îndemnat jurnaliștii să se adreseze la poliție.

„ – Eu cred că trebuie să vă adresați la poliție cu acest video și să primiți o explicație. Eu nu vă pot da așa explicație.

– Dumneavoastră infirmați că sunteți în acest video?

– Eu nu țin minte așa video, în orice caz.

– Nu ați lovit pe nimeni, nu ați bruscat pe nimeni?

– Nu mai țin minte, cinstit, nu mă bat în fiecare zi. Eu nu țin minte așa ceva, în orice caz, faceți legătura cu comisariatul”, a declarat Alexei Vasilean.

Administratoarea magazinului în fața căruia a avut loc încăierarea a confirmat cele întâmplate, iar la scurt timp s-a răzgândit să ne ofere vreun comentariu.

Într-o altă înregistrare, același Alexei Vasilean s-a încăierat cu mai mulți tineri. Unul dintre aceștia a sărit la bătaie la președintele de raion. De această dată, Alexei Vasilean recunoaște că a fost implicat în bătaie, dar susține că nu el a fost agresorul. Acesta ar fi luat apărarea a două fete, însă nu a fost înțeles corect.

„Cu 10 minute înainte de a mă apropia, acei băieți l-au bătut pe un băiat. Crezând că eu am venit pentru a cere socoteală, s-a încăierat o bătaie. Exact atunci a venit echipajul de poliție, au fost duși la comisariat, unde au venit și părinții fetelor. Acest video a fost plasat și pe facebook, iar părinții au venit cu o reacție, pentru că cineva a vrut să mă denigreze”, a adăugat președintele raionului Drochia.

Am încercat să aflăm dacă Alexei Vasilean figurează în careva dosare contravenționale sau penale, dar la momentul publicării articolului nu am primit niciun răspuns de la poliție.

Alexei Vasilean a făcut studiile în dreptul afacerilor, a activat o scurtă perioadă (2010-2011) în cadrul Direcției Generale Finanțe a Consiliului Raional Drochia. Ulterior, a fondat o companie specializată în comerțul materialelor de construcție. În 2015, a aderat la Partidul Socialiștilor, formațiune alături de care a și candidat la alegerile locale din octombrie 2019. În urma lor, a devenit consilier raional în Drochia, ulterior fiind ales preşedinte al raionului Drochia cu 22 de voturi pentru.

Ce venit a înregistrat Alexei Vasilean în 2020

Conform declarației de avere și interese, depusă la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) pe data de 23 martie 2021, Vasilean a raportat un salariul anual de peste 220.000 lei, parvenit de la Consiliul raional Drochia. Tânărul socialist a inclus în declarație salariul de peste 24.000 lei obținut de către soția sa de la firmele „DP Imobil Lux” și „Ieronim”.

Președintele raionului Drochia este proprietarul unui singur teren intravilan, dobândit în anul 2010 cu 2.000 de lei și a unei case cu suprafața de 149,9 metri pătrați, dobândită în anul 2018. Valoarea acesteia este de 0 (!) lei.

Alexei Vasilean mai scrie că deține tot pachetul de acțiuni al firmei „ALVAPRODI”, specializată în comerțul materialelor de construcție. Alesul poporului a accesat în 2020 un credit de 200.000 de lei, pe care trebuie să-l restituie până în 2025, cu o rată a dobânzii de 9%. Vasilean nu declară că ar avea în proprietate o mașină. Potrivit oamenilor din Drochia, președintele de raion și-a vândut automobilul personal încă anul trecut și folosește doar mașina oferită de stat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.