Acasă Uncategorized Macron anunţă patru țări ce susţin candidatura imediată a Ucrainei la UE

Macron anunţă patru țări ce susţin candidatura imediată a Ucrainei la UE

0

Președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz, premierul italian Mario Draghi și președintele României Klaus Iohannis au ajuns astăzi la Kiev, într-o vizită comună.

Cei patru lideri europeni au mers și la Irpin, un oraș din apropierea capitalei, distrus de atacurile rușilor, după care s-au întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Emmanuel Macron a anunţat că ţara sa susţine, alături de Germania, Italia şi România, acordarea „imediată” a statutului de candidată la UE pentru Ucraina.

La conferinţa de presă comună cu omologul său român, Klaus Iohannis, cu cancelarul german, Olaf Scholz, şi cu premierul italian, Mario Draghi, Macron a declarat, după întâlnirea celor patru lideri cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski: „Toţi patru susţinem statutul de candidată imediată la aderare”.

Macron a adăugat că „acest statut va fi însoţit de o foaie de parcurs şi va implica luarea în considerare a situaţiei din Balcani şi din vecinătate, în special din Republica Moldova”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.