Acasă Politic VIDEO // PPDA a elaborat unt proiect privind indexarea pensiilor și face...

VIDEO // PPDA a elaborat unt proiect privind indexarea pensiilor și face apel deputaților pentru a-l susține

0

Platforma Demnitate și Adevăr urmează să înregistreze un proiect de lege de modificare a formulei de calcul a indexării pensiilor. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă, organizată luni, 1 martie. Totodată, PPDA și-a, exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că din cauza confruntărilor politice, pensionarii vor rămâne în acest an fără indexarea pensiilor.

„Platforma DA atrage atenția opiniei publice și își exprimă profunda îngrijorare în legătură cu situația indexării pensiilor pentru anul curent. Cadrul legal existent prevede ca indexarea să aibă loc de două ori pe an – la 1 aprilie și la 1 octombrie. În cazul în care nu va fi modificată neîntârziat legislația, reieșind din cifrele oficiale ale BNS, la 1 aprilie pensiile nu vor fi indexate. Menționăm că sistemul de calcul al inflației are un caracter discriminatoriu raportat la situația inegală în care se află pensionarii, părinții și bunicii noștri”, a declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

Totodată, acesta a îndemnat toți deputații din Parlamentul Republicii Moldova să susțină inițiativa legislativă a Platformei DA.

„Îndemnăm toți deputații, indiferent de partidele politice, să-l susțină proiectul Platformei DA. Regretăm că guvernarea nu a rezolvat la timp această problemă majoră și nu a rezerva în buget suma necesară pentru o indexare palpabilă pentru pensionari”, a punctat Andrei Năstase.

În context, vicepreședintele Parlamentului din partea Platformei DA, Alexandr Slusari, a menționat că pensionarea nu vor primi indexarea pensiilor.

Dacă nu intervenim imediat în legislație și nu rectificăm bugetul pentru 2021, pensionarii nu vor primi indexarea pensiilor. Acești 475 de mii de pensionari au pensii mai mici de 2000 de lei. Această situație a fost creată artificial din cauza formulei de calcul a inflației”, a conchis Slusari.

Întreaga conferință de presă poate fi urmărită mai jos.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.