Acasă Istorii din spatele culisei VIDEO // PCCOCS oferă detalii despre captură de peste 200 kg de...

VIDEO // PCCOCS oferă detalii despre captură de peste 200 kg de heroină: ”Capul grupării a cumpărat o firmă în Republica Moldova care transporta materiale de construcții din țări precum Iran, Rusia”

0

Cele 200 de kilograme de heroină reținute la sfârșitul săptămânii trecute au fost produse în Iran, ulterior acestea au fost transportate în Rusia, au tranzitat Ucraina și au ajuns în R. Moldova de unde urmau să ajungă în țările Uniunii Europene. Informațiile au fost oferite de către PCCOCS, în cadrul unei conferințe de presă, precizând cădrog urile erau ascunse în cărămizi.

„Capul grupării a cumpărat o firmă în Republica Moldova care transporta materiale de construcții din țări precum Iran, Rusia. El și-a creat o imagine bună pe parcursul activității companiei ca ulterior să capete încredere din partea instituțiilor statului ca ulterior să facă facă contrabandă”, a declarat Ion Caracuian șeful PCCOCS.

Potrivit șefului Inspectoratului Național de Investigații, Iurie Stoian, camionul cu droguri a intrat prin vama ucraineană.

Mai departe suspecții au încărcat drogurile în mașini care erau închiriate. O persoană a venit cu un automobil, drogurile au fost încărcate iar la scurt timp o altă persoană a urcat la volan și a pornit spre regiunea transnistreană, a declarat Stoian.

La fel oamenii legii au adăugat că aceștia preconizau să captureze marfa când drogurile urmau să iasă din R. Moldova, însă aceștia ar fi schimbat itinerarul, așa că s-a decis să intervenția imediată pentru a nu-i scăpa. 

Oamenii legii susțin că drogurile sunt în posesia experților, cu asigurarea pazei.

Ulterior, acestea vor fi transmise la organele de urmărire penală.

Substanțele narcotice au fost descoperite în urma unei operațiuni cu implicarea angajaților Inspectoratului Național de Investigații, Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și cei ai Serviciului Vamal.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.