Acasă Politic VIDEO // Octavian Țîcu: „Sesizare la Curtea Constituțională asupra Legii cu privire...

VIDEO // Octavian Țîcu: „Sesizare la Curtea Constituțională asupra Legii cu privire la funcționarea limbilor”

0

Adoptarea unor legi care favorizează Rusia, care duc la federalizarea Republicii Moldova şi care aruncă în aer relaţiile internaţionale arată că Igor Dodon a ales,pentru propria supravieţuire şi a intereselor Rusiei, să distrugă Republica Moldova a declarat deputatul Octavian Ţîcu într-un briefing de presă. De asemenea, Octavian Ţîcu a declarat că PUN a depus la CC o sesizare prin care a contestat legea votată în Parlament, prin care limbii ruse i-a fost oferit un statut special.

„Această lege contravine mai multor prevederi ale Constituţiei şi încalcă declaraţia de Independenţă a Republicii Moldova”, a spus deputatul.

Potrivit lui Octavian Ţîcu legea încalcă şi egalitatea în drepturi în raport cu celelalte minorităţi naţionale.

Mai mult, deputatul a precizat că, prin sesizare, PUN solicită CC să declare neconstituţională legea care conferă statut special limbii ruse, care a fost promulgată deja de preşedintele în exerciţiu, Igor Dodon.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.