Acasă Politic DOC // Dodon vrea să scoată SIS-ul din subordinea Președinției

DOC // Dodon vrea să scoată SIS-ul din subordinea Președinției

0

SIS-ul ar putea fi scos din subordinea președintelui. Proiectul a fost votat deja de Comisia juridică, iar mâine, 3 decembrie, va fi dezbătut în Legislativ. Despre aceasta a anunțat deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, care susține că totul este făcut la comanda lui Igor Dodon, transmite SafeNews.md cu referire la Știri.md.

„Dodon și-a pierdut mințile – a înregistrat prin deputații săi un proiect de lege prin care SIS-ul să fie luat din coordonarea Președintelui ales. Comisia juridică a aprobat cu 5 voturi un raport pentru două lecturi. Asta înseamnă că mâine se planifică adoptarea lui de plen în 2 lecturi”, a spus Litvinenco.

Totodată, deputatul consideră că proiectul este neconstituțional, iar prin această acțiune se ignoră votul cetățenilor care au participat la prezidențiale.

„Este desigur o acțiune disperată a unui personaj căruia îi fuge pământul de sub picioare. De asemenea, se scuipă pe voința a peste 1,6 milioane de oameni care au participat la alegerile prezidențiale, or aceștia au mers la vot inclusiv pentru faptul că președintele ca instituție să le reprezinte interesele. Nu mai zic de faptul că proiectul este vădit neconstituțional”, a conchis Sergiu Litvinenco.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.