Acasă Alegeri 2020 VIDEO// La inițiativa lui Dodon, 700 de lei au devenit 900, iar...

VIDEO// La inițiativa lui Dodon, 700 de lei au devenit 900, iar luna octombrie a devenit Paște

0

În noiembrie 2019, președintele Igor Dodon anunță acordarea unui suport unic de sărbători, de 700 de lei, pentru pensionari și beneficiarii de alocații sociale.

În decembrie 2019, o parte dintre pensionari primesc suport financiar unic, în valoare de 700 de lei, înainte de Sărbătorile de Iarnă.

Un suport financiar unic, în valoare de 700 de lei, ce urma să fie acordat pensionarilor și de sărbătorile pascale, se transformă în ajutor unic de 900 de lei și ajunge la pensionari, în ajun de alegerile prezidențiale.

ZdG a încercat să afle ce înțeleg pensionarii din aceste inițiative ale lui Igor Dodon, aprobate de Guvernul Ghicu cu doar o lună înainte de alegerile prezidențiale, dar și ce spun experții în politici sociale, transmite SafeNews.md.

Satul Badicul Moldovenesc, Cahul. Trecut de ora prânzului. După ce numără banii și îi împăturește în nouă foi de calcul, la atâția pensionari va ajunge azi, Efrosenia pornește la drum. Efrosenia s-a născut aici, știe satul pe de rost.

Efrosenia Râmboacă, poștașa

„De la poștă, la dreapta, pe drum, pe deal, pe hudiță, la deal, spre grădiniță, spre celălalt capăt al satului, în vale și tot așa. Schema e simplă, drumuri sunt multe și peste tot am de dus ziare, facturi, scrisori. Azi, însă, sunt mai așteptată ca oricând – împart pensia”, arată femeia, punând banii în geanta sa, iar geanta pe umăr. Mai îmbracă masca și ochelarii și merge mai departe.

„Dodon ne-a dat câte 900 de lei”?

Simion Firea strânge nucile căzute din nucarul din fața porții, „căci ce altceva să faci la sat”. Poștașa ne spune că ieri a trecut pe la pensionar, fapt pentru care, azi e voios. Bătrânul confirmă că ieri a primit pensia și suportul financiar unic de 900 de lei. Ne și întreabă:

„Asta e din partea lui Dodon? Dodon ne-a dat câte 900 de lei”?

Îi răspundem că banii sunt din bugetul de stat, nu sunt din partea lui Igor Dodon.

„Ei, mulțumim și de atâta cât ne-a dat, tot e înainte”, răspunde pensionarul.

Simion a aflat de la știri „că Dodon oferă pensionarilor câte 900 de lei”. Vecina sa, Stepanidia, însă, nu urmărește știrile.

„Așa m-am mai săturat de știri și de politică, nu vreau să-i văd pe niciunul. Acum se pregătesc de alegeri, toți devin așa de buni”, își dă cu părerea femeia.

Pensionara va merge la votare doar din considerentul că e de datoria ei de cetățeană, dar nu și pentru că ar fi simpatizanta vreunuia dintre candidații electorali la aceste prezidențiale.

„O să votez. Decât să strice cineva votul meu, mai bine îl stric eu”, recunoaște pensionara.

„Credeți că se va schimba ceva după asta? Cum am trăit, așa și vom trăi”, crede Stepanidia Erdosopul.

Continuarea o găsiți pe zdg.md.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.