Acasă Politic VIDEO // Igor Dodon o face pe PREȘEDINTELE? „Vreau să avertizez conducerea...

VIDEO // Igor Dodon o face pe PREȘEDINTELE? „Vreau să avertizez conducerea Moldovei să nu se implice în luptele geopolitice împotriva Rusiei, de partea Occidentului”

0

O face pe șeful statului?! Vorbim despre președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon care a venit cu un avertisment către conducerii Republicii Moldova pe fonul tensiunilor între Rusia și Occident pe tema Ucrainei. Astfel, Dodon cere autorităților de la Chișinău „să nu se implice în luptele geopolitice împotriva Rusiei, de partea Occidentului”.

Mesajul transmit de Igor Dodon a fost filmate în urma audierile de la Procuratură în dosarul Energocom. Acestea, însă au fost făcute publice abia în această dimineață, având și subtitrări în limba rusă, pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

„Noi suntem într-un context politic foarte și foarte complicat. Când cei mari, forțele geopolitice mari se luptă între ei, noi moldovenii, o țară mică, neutră, nu trebuie să ne implicăm în aceste dezbateri. Încercarea de a discuta cu NATO, ieri Ministrul de Externe al RM, două avioane cu armament care au venit în ultimele 6 luni, mai multe semnale care sunt date de actuala conducere de vârf a țării, cu regret mă duc la concluzia că conducerea Republicii Moldova vrea să participe în aceste dezbateri și dispute internaționale de partea Americii, Occidentului împotriva Rusiei. Aceasta este o greșeală. Stimați conducători de vârf a Republicii Moldova, mergeți conform intereselor Republicii Moldova. Nouă nu ne trebuie război, nu ne trebuie armament american, rusesc oricare ar fi, suntem o țară neutră și trebuie să asigurăm pacea pentru Republica Moldova”, a declarat Dodon.

De remarcat este faptul că fostul șef al statului cunoscut pentru pozițiile sale pro-ruse, nu a abordat subiectul armatei ruse care se află staționată în stânga Nistrului.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.