Acasă Politic Parlamentul European şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la situaţia din Transnistria

Parlamentul European şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la situaţia din Transnistria

0

Parlamentul European şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la situaţia din Transnistria. Acest lucru se arată în Rezoluţia adoptată joi la Bruxelles.

„Parlamentul European îşi exprimă profunda îngrijorare faţă de ultimele evoluţii de pe teritoriul regiunii transnistrene, unde au avut loc o serie de „incidente de securitate” în aprilie, se arată în Rezoluţie.

Parlamentul European consideră exploziile din regiune „drept nişte provocări periculoase într-o situaţie extrem de instabilă” din cauza războiului din Ucraina.

Parlamentul European îşi reafirmă sprijinul pentru o „soluţionare politică cuprinzătoare, paşnică şi pe termen lung a conflictului transnistrean”, bazată pe suveranitatea şi integritatea teritorială a Moldovei în cadrul frontierelor sale recunoscute internaţional şi cu retragerea forţelor ruse staţionate acolo.

În rezoluţie s-a pus şi problema livrărilor de gaze către Republica Moldova.

„Parlamentul subliniază inacceptabilitatea ca Rusia să-şi folosească aprovizionarea cu gaze ca o armă pentru a exercita presiuni politice asupra Moldovei cu scopul de a influenţa orientarea politică şi geopolitică a ţării, mai ales după venirea recentă la putere a guvernului prooccidental al ţării. 

Deputaţii solicită Comisiei şi ţărilor UE să sprijine Moldova în asigurarea independenţei, diversificării şi eficienţei energetice, precum şi în accelerarea dezvoltării surselor regenerabile de energie”, se arată în Rezoluţie.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.