Acasă Sport VIDEO // Formula 1: Verstappen l-a depășit pe Hamilton și devine campion...

VIDEO // Formula 1: Verstappen l-a depășit pe Hamilton și devine campion mondial

0

Max Verstappen și-a asigurat câștigarea primului său campionat mondial de Formula 1 cu victoria la Marele Premiu Abu Dhabi. După un sezon tensionat și extrem de controversat, el l-a învins pe rivalul său, Lewis Hamilton, clasat pe locul al doilea în ultimul tur al sezonului, transmite SafeNews.md cu referire la GSP.ro.

A fost din nou o luptă directă între cei doi, dar Verstappen s-a dovedit a avea avantaj puternic. Verstappen și Hamilton s-au luptat până în ultimul tur pentru titlul mondial. Britanicul a condus cursa aproape în totalitate, după ce și-a depășit rivalul imediat după start.

Totul s-a schimbat însă cu 5 tururi înainte de final. Nicholas Latifi a lovit parapetul și a fost nevoie de intervenția Saftey Car-ului, care a dat calculele peste cap. 

Verstappen a schimbat pneurile și a profitat de ocazia incredibilă care i-a apărut în față.

Deși inițial anunțaseră că monoposturile rămase în urmă cu un tur nu vor putea depăși Safety Car-ul, organizatorii au revenit asupra deciziei! Astfel, cele 5 mașini dintre Hamilton și Verstappen au dispărut înainte de ultimul tur, când s-a reluat cursa.

Verstappen n-a stat mult pe gânduri și l-a atacat rapid pe Hamilton. Mai lent, britanicul i-a rezistat doar câteva secunde.

Primul titlu al lui Verstappen vine în al șaptelea sezon în F1, deși are încă doar 24 de ani. Este primul olandez care a câștigat campionatul mondial de F1. 

Devenit cel mai tânăr șofer din istoria acestui sport la debutul său la vârsta de 17 ani în 2015, Verstappen are potențialul de a continua și de a câștiga multe altele.

Acum este un pilot mai matur și complet, excesele sale din tinerețe sunt în mare măsură reduse și judecata mai circumspectă, deși rămâne un șofer agresiv în confruntare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.