Acasă Anticipate 2021 VIDEO // Domnica Manole, după validarea alegerilor: ”CCM nu a constatat încălcări...

VIDEO // Domnica Manole, după validarea alegerilor: ”CCM nu a constatat încălcări de natură să influențeze rezultatele votării„

0

După ce Curtea Constituțională (CCM) a confirmat rezultatele alegerilor parlamentare anticipate și a validat mandatele deputaților aleși, președinta CCM, Domnica Manole, a precizat că Curtea nu a constatat încălcări de natură să influențeze rezultatele votării și atribuirea mandatelor. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui briefing de presă.

„Curtea a observat că, potrivit datelor prezentate de Comisia Electorală Centrală, după totalizarea rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, trei concurenți electorali au trecut pragul minim de reprezentare: Partidul politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și Partidul politic „Șor”. Comisia Electorală Centrală a stabilit numărul mandatelor de deputat ce le revin concurenților electorali care au trecut pragul minim de reprezentare, după cum urmează: Partidul politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” – 63 de mandate; Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – 32 de mandate; Partidul politic „Șor” – 6 mandate”, a declarat președinta Curții.

Potrivit CC, „în analiza sa, Curtea nu a constatat încălcări de natură să influențeze rezultatele votării şi atribuirea mandatelor. Prin urmare, Curtea a confirmat că alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 au fost organizate și desfășurate în mod corect, printr-un sufragiu universal, egal, direct, secret și liber exprimat.”, a spus Domnica Manole.

Președinta CCM a reiterat că toți candidații incluși în liste sunt eligibili pentru funcția de deputat și au depus declarații pe propria răspundere că nu au interdicții de a candida. Declarațiile și datele biografice ale candidaților au fost prezentate CCM.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.