Acasă Politic VIDEO // Dodon promite preoților că nu vor fi amendați, dar îi...

VIDEO // Dodon promite preoților că nu vor fi amendați, dar îi îndeamnă să nu încalce

1

Focul Haric a ajuns la Chișinău, iar Igor Dodon a participat la întâmpinare acestuia pe Aeroportul Internațional din capitală. După ce a ținut un discurs alături de Mitropolitul Moldovei, acesta a vorbit și cu preoții.

Slujitorii bisericești i-au cerut lui Dodon să-i scutească de amenzi în contextul restricțiilor adoptate de SCE, iar ultimul i-a asigurat că preoții nu vor fi sancționați.

„ – Deja să ne iertați cu situația asta, cu restricțiile. Noi toți suntem în situația asta. Credeți cp nouă ne este ușor?

– Puteți amenzi să nu ne puneți măcar, Igor Nicolaevici, în noaptea asta?

– Amenzi nu o să fie. Dragi părinți, ascultați-mă pe mine… Eu am vorbit și cu Mitropolitul (băieți, asta nu dați în direct). Numai străduiți-vă, vă rog, să nu încălcăm, să nu fie aglomerație...”

Amintim că Lumina Sfântă a ajuns la Chișinău aproximativ la ora 19:10. Mai mulți preoți au preluat Focul Haric direct din Aeroport, urmând ca acesta să fie împărțit eparhiilor din raioane, apoi la parohii.

Deocamdată nu se cunoaște cine a plătit pentru zbor. Anterior, Dodon declara că acesta a fost achitat de unii agenți economici, care și-au manifestat dorința de a aduce Focul Haric în R.Moldova.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.