Acasă Politic Bogza, după scandalul cu Kalinin: A cerut să vorbim în limba rusă

Bogza, după scandalul cu Kalinin: A cerut să vorbim în limba rusă

0

Un scandal a izbucnit chiar în platoul de filmări de la ProTV, în timpul dezbaterilor electorale la care a participat președintele Partidului Regiunilor, Alexandr Kalinin. După ce a neglijat regulamentul dezbaterilor, a înjurat și a aruncat cu o sticlă în panou, jurnalista Lorena Bogza l-a rugat să părăsească platoul, dar invitatul a devenit și mai enervat, transmite Știri.md.

După încheierea dezbaterilor, Lorena Bogza a venit cu un mesaj pe pagina sa de Facebook, unde a explicat ce s-a întâmplat și care a fost motivul pentru care Kalinin a devenit agresiv și deranjat.

”Dezbaterile de astăzi s-au transformat în circ din cauza unui invitat care a desconsiderat tot – statul în care se află, ceilalți concurenți din studiou, regulile emisiunii – tot! Cu alte cuvinte, toți ceilalți trebuiau să se comporte și să vorbească în limba rusă, așa cum își dorea un invitat…

Ultimul lucru pe care mi-l doresc este să începem o discuție pe subiectul limbii vorbite, al denumirii limbii – (subiecte pe care oamenii mici din politică le ating atunci când nu au soluții și vor să-i învrăjbească pe unii împotriva altora).

Vreau să fac niște precizări:PUBLICITATE

1. I-am propus traducător acestui candidat care se vrea în Parlament (că așa ar spune legea – dacă mă întrebați pe mine, nu e firesc să asigurăm traducere unor candidați care nu vor să vorbească în limba statului în care (pretind că) locuiesc și în slujba căruia ar vrea să fie!) Am fi asigurat, dacă ar fi spus că nu înțelege. Dimpotrivă, a spus că nu are nevoie, că înțelege întrebările, dar va răspunde în limba rusă. Legea ne obligă să ne conformăm, să acceptăm și candidați care vorbesc o altă limbă (cred că e cazul să se mai schimbe lucrurile!! – dar asta este altă problemă)

2. I-am cerut de câteva ori să respecte regulamentul emisiunii, lucru pe care nu l-a făcut.

3. A atacat și a intimidat ceilalți candidați aflați în studiou.

4. Operatorul nostru i-a cerut, și el, în pauză, să se comporte civilizat, să nu atace ceilalți candidați – el s-a năpustit asupra lui cu injurii.

5. A aruncat o sticlă cu apă peste panoul (peretele) studioului, supărat că nu îi adresăm întrebări în limba rusă și că toată lumea din studiou îi cere să respecte regulamentul.

6. I-am cerut să părăsească studioul dacă nu respectă regulamentul. A preferat să stea până la sfârșit și să ceară tuturor să îi adreseze întrebări în limba rusă. A plecat abia atunci când trebuia să se adreseze alegătorilor, când trebuia să își folosească minutul de final.

Concluzia este că acest candidat nu a respectat în mod premeditat regulamentul emisiunii (este expediat odată cu invitația!!!), a încercat să provoace pe toată lumea la discuții inutile, cerând ca toți să vorbească în limba rusă. A împiedicat bunul mers al dezbaterilor, a atacat invitații și operatorii (nu mai spun nimic despre toți cei care s-au simțit jigniți de această prezența!!!) – de aceea, cred că astfel de „politicieni” nu își au locul la dezbateri.

Cred că înțelegeți, dragi prieteni, că și eu respect niște reguli în studioul dezbaterilor și nu pot să spun și să fac ceea ce aș face în mod obișnuit. Unii candidați depășesc intenționat limitele și se folosesc de faptul că moderatorul are niște îndatoriri de la care nu poate abdica.

Astfel de candidați nu au ce caută în studioul dezbaterilor electorale, indiferent unde sunt organizate. Colegii care fac dezbateri au, la fel, reguli, și acestea trebuie respectate”, a declarat jurnalista.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.